KezdőlapHírekApple, Samsung, Huawei, Xiaomi sehol sincs még a Nokia-hoz

Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi sehol sincs még a Nokia-hoz

A napokban egy elég érdekes videó jött szembe a YouTube-on. A telefon gyártók eladott darabszámai és mérföldkövei voltak feltüntetve szép animált diagrammon, egészen a kezdetektől. A 2020-as évvel bezárólag, az összes eladott telefon, vezetékestől a mai mobilokig, összesen 18.901.945.265 darabról van szó. 18 milliárd! Jöjjön egy kis történelem!
Captain Gizmo csatornáján renget ilyen tartalom található, érdemes megnézni őket. A digitális telekommunikáció 1977-ben kezdődött, a Motorola első tesztkészülékével.

A következő nagy momentum a telefonok történelmében, a Nokia első hordozható telefonja volt, 1981-ben. Egy táska volt szinte a telefon, vagy 3 kg akkumulátorral. Eközben érdekes nevek uralják a telefon piacot, mint az OKI, Mitsubishi, NEC és Toshiba.

A Nokia 18 év után vette át a vezetést a globálisan eladott telefonok listáján. Érted? 18 év! A Xiaomi most 11 éves… A sokak által ismert Noka 3210 kezelhetőségével és szinte elpusztíthatatlanságával vívta ki a felhasználók elismerését.

Egy évre rá megjelent a Nokia 3310 ami végleg feltette az i-re a pontot. Innentől nem volt megállás, a Nokia átvette végérvényesen az uralmat a mobil piacon.

2007-ben megjelent az első iPhone, ezzel elkezdődött a mobiltelefonok mai kinézetének reformja. Óriási fejlődés indult meg Steve Jobs megvalósult álma kapcsán, minden telefon erre akart hasonlítani.

Egy évre rá a Google új mobiloperációs rendszere is debütált, a HTC G1 volt az első Android alapú mobiltelefon. Ekkor már a Nokia 2,5 milliárd eladott telefon felett jár…

Következő nagy dobás volt az Android és az iOS előtt, a Symbian OS! Szinte ez jelentette akkor az okos telefon szoftvert. Mára ez a rendszer kihalt.
2010-ben alakult meg a Xiaomi, de a HTC már ekkor kiadta az első 4G képes telefonját. Tulajdon képpen az első MIUI verziók ezekre a telefonokra készültek, a felületük is kísértetien hasonló volt a HTC alap dizájnjához.

A Xiaomi csak 2016-ban nőtt fel a feladathoz, amikor is elkezdődött a globális értékesítés. Hazájában ekkor már jelentősen megnövelte bevételeit, hisz a haza piac óriási érdeklődéssel tekintett a cég termékeire. A Nokia itt már 4,7 milliárd eladott telefonnál járt.

A lényeg pedig a fenti képen is jól látható! Mióta létezik digitális telekommunikáció, a Nokia vezeti az eladási listát, 4,9 milliárd eladott telefonnal. A következő a Samsung 4,4 milliárd eladott készülékkel, majd az Apple 1,7 milliárd darabszámmal a dobogó harmadik fokán. A Xiaomi jelenleg 609 millió eladott telefonnal csak nyolcadik helyen kullog az Ericsson, LG, Huawei és Motorola alatt.

Elképesztő számok ezek! Ahhoz képest, hogy a Xiaomi is évről-évre hihetetlen számokat produkál, még mindig sehol sincs a többi gyártóhoz képest. Bár, ha a cég 11 éves életét vesszük alapul, a Nokia 11 évesen csak 7,9 millió telefont adott el. De ezt nem szabad összehasonlítani, mert akkor még egyesek UFO technikának, vagy ördögtől valónak titulálták a technológiai vívmányokat…

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek