KezdőlapHírekAnTuTu: A Mi 11 a legerősebb Android mobil

AnTuTu: A Mi 11 a legerősebb Android mobil

A Xiaomi lett az első cég, aki olyan készülékkel debütált, amiben a vadiúj Snapdagon 888 található. Már a készülék bejelentése előtt kiadtak teszteredményeket, amiket egy decemberi cikkemben nem csak Android készülékekkel, hanem iPhone-okkal is összevetettem.

Kijött a decemberi AnTuTu toplista, ami az adott készülékkel elvégzett 1000 mérést átlagol, és nem meglepő módon a Mi 11 lett a legerősebb Android készülék, de azért rendesen megszorongatta egy processzortípus.

Ez pedig a Huawei Kirin 9000 chipje a Mate 40 Pro és Mate 40 Pro+ személyében. Amiben mégis hátrányt szenved, az a GMS hiánya, bár sokan remélik, hogy Biden elnökségével talán megváltozik a Huawei elleni embargó, ellenkező esetben azt pletykálják, hogy ez lesz az utolsó csúcschipje a gyártónak, bár közben meg dolgoznak a Harmony OS-en, no, de vissza a Xiaomihoz.

Ez az eredmény olyannyira nem nagy teljesítmény, hisz’ egyelőre csak a Xiaominak van Snapdragon 888-as készüléke, akkor lesz jelentőségteljes, ha a többi idei csúcskészülék megjelenése után is sikerül a dobogó első helyén maradni.

Egyetlen Exynos chippel rendelkező készülék sem szerepel rajta, ez egy intő jel lehetne a Samsungnak, hogy Európába is nyugodtan jöhet a snapdragonos verzió. Ami viszont ennél is érdekesebb, hogy a listán szereplő mobilok mindössze 3 márka, illetve azok almárkáinak készülékei szerepelnek, ezek a Xiaomi, a Huawei és az Oppo.

A középkategóriás listát is vezeti a Xiaomi, méghozzá a Redmi 10X 5G-vel, érdekes, a Pro lecsúszott a 4.helyre. A Redmi 10X szériában az elsők között jelent meg a MediaTek új Dimensity processzorszériája. A Dimensity 820 igencsak korrektre sikeredett, a Redmi 10X széria készülékei kb. 52 és 84 ezer forint között mozognak, de ez utóbbi összegért már 5G-t is kapunk, ami az egyik legolcsóbb 5G-s készülék a piacon.

A lista első 8 helyén csak Xiaomi és Huawei készülékek vannak, az utolsó 2 helyre befért még az Oppo, illetve a Realme almárkája.

Úgy tűnik, a Xiaominak a középkategóriás listán bérelt helye van, ugyanis már a szeptemberi listát is a Redmi 10X 5G vezette, csak akkor a Pro verziója. Kíváncsi leszek, hogyan alakul a lista a többi gyártó Snapdragon 888-as készülékének debütálása után.

- Hirdetés -
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img