KezdőlapHírekAmi nélkül lehet élni, de nem érdemes: Az akkumulátoros csavarhúzó

Ami nélkül lehet élni, de nem érdemes: Az akkumulátoros csavarhúzó

Vannak olyan eszközök, amelyekre sokan csak legyintenek, hogy nincs rájuk szükség, egészen addig amíg ki nem próbálják őket. Onnantól kezdve a véleményük azonnal megváltozik, rájönnek, hogy az életet sokkal kényelmesebbé, könnyebbé teszik e készülékek. Ebbe a csoportba tartoznak a motoros, vezeték nélküli, akkumulátoros csavarhúzók is, amelyek ráadásul sok más elektronikai eszközzel ellentétben nem csupán a szórakozást szolgálják, hanem munkavégzésre, úgynevezett hasznos tevékenységek elvégzésére is alkalmasak. 

E termékcsalád népszerűségét jól mutatja, hogy a nagy, régi vágású európai és japán barkács- illetve szerszámgépgyártó vállalatok mellett már feltűntek  megoldásaikkal olyan új szereplők is, mint például a Xiaomi.

screwdriver akkumulátoros csavarhúzó

Erre tökéletes példa a Xiaomi Mi Cordless Screwdriver, amely a 2021-es karácsonyi szezon egyik nagy sztárja volt. A dizájndíjas termék egy igazi modern akkumulátoros csavarhúzó-csavarbehajtó 2000 mAh-s, azaz igen nagy kapacitású teleppel rendelkezik, amely USB-C porton keresztül tölthető, és mintegy 120-180 perc alatt telik meg energiával. Erőteljes, 5 Nm nyomaték leadását biztosító mágneses motorral látták el, amely a hétköznapi használathoz tökéletesen elég.

A rendkívül letisztult megjelenésű, elegáns külsejű modell készülékháza és kapcsolói fémből készültek, amelynek köszönhetően igen strapabíró, könnyedén túléli, ha a földre esik. 

Mindenképpen érdemes olyan motoros csavarhúzót választani, amelynél a fejek, azaz az úgynevezett bitek cserélhetőek. A már említett Xiaomi termék dobozában tucatnyi ilyen bit található meg, amelyek segítségével minden típusú csavar kezelésére mód nyílik. E kiegészítők minősége is nagyon fontos értelemszerűen, és ez esetben erre sem lehet panasz, hiszen S2 acélötvözetből készültek. Lényeges, hogy egy ilyen masina egyszerűen hordozható legyen, azaz kellően kompakt és könnyű. A Xiaomi Mi Cordless Screwdriver például kifejezetten kicsi (24 x 130.5x 42mm), súlya pedig csupán 35 dekagramm. Jár mellé egy ízléses bittartó, egy hordtáska, illetve az is remek, hogy szereltek rá három apró LED fényforrást. Ezek erős fénycsíkot hoznak létre, így a masina sötét helyeken is bevethető, nem kell vakon próbálkozni, hogy bele találjunk a csavar fejébe, ami kifejezetten idegőrlő lehet. 

screwdriver akkumulátoros csavarhúzó

Az ergonomikus kialakításra sok gyártó sajnos nem fókuszál eléggé, viszont a Xiaomi erre kiemelt figyelmet fordított. Ezt bizonyítja a készülékház hátsó részén elhelyezett forgásirány kapcsoló, hiszen ez az innovatív eszköz megkönnyíti a termék egykezes használatát, és  a precízebb munkavégzést. 

Személyes tapasztalat

Egy jó, motoros, akkumulátoros csavarhúzó-csavarbehajtó egészen döbbenetes mértékben képes javítani az életminőségen. Az egy dolog, hogy megkönnyíti, meggyorsítja a munkát, de pont az egyik legrosszabb részét küszöböli ki a barkácsolásnak. Mert, amikor sok csavarral kell dolgozni, például egy bútor összeszerelése során, akkor egy idő után ezek ki- vagy becsavarása annyira monotonná és fárasztóvá válik, ami teljesen elveszi az ember életkedvét is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek