Az AMC amerikai multiplex mozilánc nemrégben számolt be, hogy korábbi ígéretükhöz híven immár kriptopénzzel is lehet náluk fizetni a mozijegyekért. 

A nagyvállalatok az elmúlt időszakban sorra jelentik be, hogy elfogadják a bitcoint és más kriptovalutákat, mint fizetőeszközt. A Mol magyar olaj- és gázipari vállalat még februárban vezette be a kriptovalutát, mint lehetséges fizetőeszközt a társasághoz tartozó horvátországi Tifon kutakon, hogy az újfajta fizetési igényeket is ki tudják szolgálni.

Ugyan a kriptopénzeknek továbbra is vannak kritikusa, egyre szélesebb körben válik elfogadottá a digitális fizetőeszköz. A világ legnagyobb mozihálózata, az AMC Entertainment márciusban beszélt először arról, hogy elkezdik bevezetni a kriptovalutákat, nemrégiben pedig a rendszert is élesítették. „Hatalmas bejelentés! Ígéretünkhöz híven új fizetési módokat vezettünk be az AMC-nél. Mostantól büszkén elfogadjuk: dobpergés… a Bitcoint, az Ethereumot, a Bitcoin Casht és a Litecoint” – írta Adam Aron, a cég vezetője.

Aron hozzátette, hogy Apple Pay, a Google Pay és a PayPal ügyfeleire is gondoltak, és ezért ezeket a szolgáltatókat is beépítették a fizetési rendszerbe. Ami pedig a digitális valutákat illeti, az említett kriptopénzek mellett hamarosan a Dogecoint is elfogadják majd, mint lehetséges fizetőeszközt.

Aki esetleg nem tudná, a Dogecoin kezdetben poénnak indult, később azonban milliárdos üzlet lett belőle. A kutya-témájú mémcoint Jackson Palmer és Billy Markus programozók keltették életre 2013-ban. Alapját egy mém adja, amely egy Shiba inu kutyát ábrázol, akit a gazdija töltött fel az internetre Japánban.