Mikor először láttuk a Huami újabb vívmányát, az Amazfit X-et, indíthattam a robotporszívót, hogy összeszedje az állam darabjait a padlóról. Biztos láttál már hasonló ketyeréket ilyan-olyan kínai oldalon, vagy kamu hirdetésekben, de ez most a nagyon tuti.
Pár napja írtam az Amazfit X utódjáról, ami sajnos nem bizonyult igaznak, kissé lehetetlen néha kibogozni a kínai szövegből, hogy mit is akarnak. Szóval kiderült, hogy semmiféle utódról nincs szó, csak az Amazfit X tömeggyártásának elindításáról.

Az Amazfit X különlegessége, a hatalmas hajlított 3D AMOLED kijelző, természetesen teljes felületén érintésérzékeny és bitang keveset fogyaszt. 2.07″ képátló, 206×640 pixel, 326 PPI, 100% NTSC és 430 nit fényerővel rendelkezik, de csak Corning Gorilla Glass 3 védi.

Akkumulátora (205 mAh) egészen 7 napig biztosítja a teljes funkció arzenált egy töltéssel. Váza TC4 titániumötvözet, kellő ellenállással és csekélyke súllyal (46 g). 5ATM vízállóságnak köszönhetően nem fog beázni kézmosáskor, sportoláskor, esőben, stb., de úszásra nem alkalmas!

Funkciói minden igényt kielégítenek, 24 órás BioTracker, 3 tengelyes gyorsulásérzékelő, 3 tengelyes giroszkóp, biokövető optikai érzékelő, digitális szilikon mikrofon, környezeti fényerő érzékelő, GPS + GLONASS, NFC, Bluetooth 5.0, lineáris rezgőmotor, mágneses töltő.

Az Amazfit X már kést színben is elérhető, világos arany és fekete.

A csodakarkötő tegnap óta rendelhető kizárólag Kínában, a XiaomiYoupin webáruházban, közösségi finanszírozással. A kezdő ára kint brutálisan alacsony 999 Jüan ~ 43.390 Ft, majd ha kellő érdeklődés és összeg összegyűl, akkor a normál ára 1.999 Jüan ~ 86.825 Ft lesz. Ami már nem annyira kecsegtető, a behozott darabok árát meg sem merem saccolni. Már ha lesz olyan, aki elhozza hozzánk…

Kínában olyan hatalmas mértékű az érdeklődés, hogy már az első órában összegyűlt 1.000.000 Jüan ~ 43.435.600 Ft! 8 óra alatt pedig 300%-kal teljesítette túl a gyűjtés, a kiírt összeget, ami azt jelenti, hogy már biztos, hogy elkezdődik a tömeggyártás.