KezdőlapHírekÁllítólag a Xiaomi szerződött a Samsunggal, 6"-os OLED kijelzőket vásárolna az egyik...

Állítólag a Xiaomi szerződött a Samsunggal, 6″-os OLED kijelzőket vásárolna az egyik 2018-as csúcskészülékbe!

Tavaly a Xiaomi elindította a Mi Note 2 telefont lekerekített OLED kijelzővel és pár spekuláció szerint idén megnő a kereslet a flexibilis OLED kijelzők iránt. A Mi Mix és a Mi Note 2 megjelenése nagy mértékben hozzájárult a keret nélküli kijelzők kereslete iránt és úgy tűnik, hogy újra a középpontban lesz ez a technológia a Xiaomi következő, első számú telefonjában.

A dél-koreai média jelentése szerint, a Xiaomi megállapodást írt alá a Samsung Display (SDI) vállalattal az OLED panelek 2018-as zászlóshajójának szállítására vonatkozóan, ezen felül még azt is állítja, hogy a Samsung Display, amely a konglomerátum része, merev OLED paneleket szállít a Xiaomi számára, amelyek mérete 6,01 hüvelyk lesz. Az első szállítmány, amely kb. 1 millió darab lesz, az idén decemberben, míg a következő tétel, 2,2 millió darab lesz a következő hónapban (2018 januárjában).

A jelentés azt is közölte, hogy az LG gyártási terveinek késése miatt, a kifinomult LG OLED paneleket használni vágyó Xiaomi tervei meghiúsultak. Ez az LG szolgáltatta a Mi Note 2-ben használt OLED-eket, amelyek 5,49 hüvelyk méretűek és rugalmas OLED panelek voltak. Sajnos az LG Display új, tömeggyártásra tervezett üzemének építése nem volt kész időben és csak augusztusban kezdődhet meg a termelés. A rugalmas OLED kijelző nem teszi lehetővé, hogy a telefon is rugalmas legyen, hisz ott van még a merev váz és a kijelző fölött az érintő és az üveg. Persze olyan esetben épp kapóra jöhet, ha a kijelző komponensei külön vannak és egy eséskor csak az üveget kell cserélni. A flexibilitás mellet az LG-nek problémája adódott a kijelzők felbontásának FHD-ről, QHD-ra emelésével.

A Xiaomi ragaszkodni fog rutinjához és a 2018-as év első csúcs készüléke az Mi7 lesz, de még az sem biztos, hogy a zászlóshajóba tervezi a merev OLED kijelzőket, hisz a technológia képminősége sem felel meg az elvárásoknak. Mivel több modell, mint az Mi Note 3 megjelenése is a nyakunkon van, kizárt hogy ne lekerekített előlappal jöjjön mint az elődje és a Redmi Pro 2 is belpiacos kijelzőt fog kapni.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img