Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója egy videóban árulta el, hogy melyik 3 készülék az, ami a szívéhez legközelebb áll.

1. Mi Mix 2 Unibody Ceramic Edition

A Mi Mix széria 2016-ban jelent meg, akkor még szokatlan, mára már általánossá vált “minél nagyobb helyet foglaljon el a kijelző az előlapon” koncepció alapján. Jun ezen széria 2017-ben debütált második generációját említette elsőként, azonban nem is a “sima” , hanem a kerámia házas kiadást. A vezérigazgató kihangsúlyozta, hogy ez volt a világ első teljes kerámiatesttel rendelkező mobilja, és ezért is a folyamat nehézsége és költsége meghaladta az eredeti elképzeléseket. A kerámia darabokat 1400 °C-on, 7 napig szinterezni kell. A kétszintes berendezés 240 tonna lepecsételt és formázott anyagot állít elő. A gyémántfejet 0,01 mm-re vágják. Minden egyes készülék esetében a vágófejet újra kell cserélni.

2. Mi 6 Silver Edition

A második készülék a listában szintén 2017-ben jelent meg, ez volt a Xiaomi akkori csúcsmodellje. Jun ebből sem a “sima” verziót tette a listájára, hanem az igen ritka Silver Edition-t. Megemlítette, hogy ennek a készüléknek az elkészítése is rendkívül bonyolult, a különleges kialakításnak köszönehtően a hátlap pedig akár tükörként is használható.

3. Mi 10 Pro

Ennek a telefonnak azt hiszem bérelt helye kellett, hogy legyen a listán, a cég vezérigazgatójaként véleményem szerint muszáj elégedettnek lennie az aktuális csúcskészülékkel. Jun megjegyezte, hogy ez az első olyan Xiaomi zászlóshajó, ami valóban elérte a felsőkategóriát. Videójában arról beszélt, hogy a Mi 10 Pro elkészítésekor a költségek csökkentése helyett a csúcskategóriás okostelefont kereső felhasználók igényeinek maximális kielégítése volt az alapvető szempont, ezzel magyarázta a tavalyi csúcskészülékhez, a Mi 9-hez képest igen jelentős áremelkedést.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ