KezdőlapHírekA Xiaomi újabb apró trollkodása az Apple-lel

A Xiaomi újabb apró trollkodása az Apple-lel

Az Apple töltőfej elhagyása az utóbbi hónapok egyik legjelentősebb lépése volt, ami fölkavarta a telekommunikációs ipar állóvizét. A Xiaomi előszeretettel trollkodja meg az Apple-t, az általa kevésbé hasznos “fejlesztések” alkalmával. Így volt ez most is, nem is egy alkalommal. Első cikkemben a saját véleményemet is kifejtettem a témával kapcsolatban.

A Xiaomi is árul kiegészítőket telefonjaihoz, ezek alól a töltőfej sem kivétel. A kínai webáruházban több félét is értékesítenek, hogy mindenki a neki megfelelő erősségűt tudja vásárolni.

A Xiaomi telefonok már tavaly is képesek voltak a 30-40 W-os töltési teljesítményre, azonban az Apple az iPhone-ok esetében maradt a “jól bevált” 20 W-nál. A Xiaomi kapva kapott az alkalmon, és kiadott egy 20 W-os töltőfejet Type-C csatlakozással, aminél ki is emelte, hogy az bizony kompatibilis az iPhone 12-vel.

A kínai nyelvről való fordítás nem tökéletes, ezért lett “Apple 12”

És hát nyilván a leglényegesebb dolog az ár. A töltőfej Kínában 39 yuan, ami kicsit kevesebb, mint 1800 Ft, szemben az Apple 149 yuan-os, valamivel több, mint 6800 Ft-os áránál. Ez az Apple töltőfej Magyarországon 8 ezer forint. Kicsiny országunkban 20 W-os Xiaomi töltőfejből ez a fajta Type-C-s változat nem kapható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek