A Xiaomi rengeteg szabadalmat nyújtott már be, aminek csak kis része valósult meg. Ilyesmi volt anno az első MIX telefon és a Mix 3 csúszkás megoldása is. A becsukható/kinyitható telefon is megvalósításra került, bár még forgalomban nincs, de máris egy újabb, egyedi megoldáson dolgoznak a cég mérnökei.
A hajlított képernyő sem újdonság a Xiaomi-nál, de az őj terv szerint nem oldalra hajlik, mint a Mix Alpha esetén, hanem alul hajlik át a telefon másik oldalára. A készülék mind a két oldalán megtalálható teljes képernyő, rejtett kamerákkal. Nem a mostanában megoldásra került képernyő alatti kameráról van most szó, hanem a Mix 3-hoz hasonlóan csúsztatható képernyő alatti, de nem az egész ház ketté csúsztatható.

Bár a csúsztatás hasonló, de nem ketté, hanem a képernyő alul, továbbra is rugalmasan körbeér a telefon alján, kihasználva a jelenlegi rugalmas képernyő technológiát. A mozdulattal viszont a telefon felső részén előbújuk a telefon kamera egysége, ami a szelfi és fő kamera modulokat is tartalmazza.

A telefonról jelenleg semmilyen más részlet nem derült ki a szabadalmi oldalon, de nem lennénk meglepődve, ha valami hasonló megoldással találkoznánk egy újabb Mix telefonnál.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ