A XIaomi új, gombos AI telefonja már kapható Kínában

2856
- Hirdetés -

Bő egy hónapja került ki a Xiaomi közösségi finanszírozási platformjára egy merőben új telefon, ami nem hatalmas kijelzőjével, vagy szuper kamerájával tűnt ki a többi közül, hanem épp ellenkezőleg, egyikkel sem rendelkezik. Ellenben jól látható, megfelelő méretű képernyője alatt pont ugyan akkor gombsor látható – fiatalabbaknak már retro mobil – ami inkább íz idősebb korosztályt célozza meg.

Ellenben a készülék nem a média tartalom gyártására és fogyasztására összpontosul, hanem a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségekre és kényelemre. A képernyője mindössze 2.8″ átmérőjű és 240×320 képpontot tartalmaz, Gorilla Glass védelemmel ellátva. A billentyűzet érintésérzékeny, de nem kötelező használni, mivel a beépített Xiao AI minden feladat elvégzésére alkalmas. Bármilyen adatot le tud kérdezni az internetről, időjárás, tőzsde, hírek, receptek, stb. Ezen felül a telefon funkciókat is irányíthatjuk, kezdeményezhetünk/fogadhatunk hívást, diktálhatunk SMS-t, irányíthatjuk a zene lejátszást/rádiót és 17 nyelv között tud azonnal fordítani oda-vissza.

Az mesterséges intelligencián felül kapott még pár extra funkciót, többek között infra adót, amivel irányíthatunk légkondit, tévét, TV Box-ot, stb. Mobilhálózatok sávja nem ismertek egyelőre, de 4G képes (B20 nincs benne), beépített WiFi használható hotspotként is és dupla nano SIM foglalattal rendelkezik. Egy 1,3 GHz-es kétmagos ARM Cortex A53 processzorral hajtja, Mali T82 GPU-val. A készülék 256 MB RAM-mal és 512 MB belső memóriával rendelkezik, ami bővíthető microSD kártyával akár 32GB-ig. Akkumulátora elég kicsinek tűnik, de pont elegendő az 1.480 mAh ilyen kevés szolgáltatásnak.

A telefon a közösségi oldalon 199 Jüan (29$) áron indult el és egy hónap alatt több mint 60.000 ember támogatta meg a projektet, ennek eredményeképp több mint 18 millió Jüan (2.6 millió $) összeg beérkezésével elindulhatott a tömeggyártás. A publikus értékesítés a Jingdong webáruházban kezdődött 369 Jüan (54$) árcédulával és már négy színben is kapható: szürke, fehér, sárga és piros.

- Hirdetés -