A kínai telefonok maradnak Kínában? A MIUI angol fórumán egy kurta, ám annál velősebb bejelentést tett az egyik admin, DinaDuan. Idézem:

Kedves Mi rajongók,

Itt van valami nagyon fontos, mielőtt flasheled vagy frissíted a ROM-ot.

1. A kínai piacra gyártott Xiaomi telefonok nem képesek MIUI Global ROM-ot futtatni.
2. A globális piacokon gyártott Xiaomi telefonok nem képesek a MIUI China ROM futtatására.

Javasoljuk, hogy vásároljon Xiaomi telefonokat hivatalos vagy engedélyezett értékesítési csatornákon keresztül, és ellenőrizze a rendszerinformációkat a flashelés vagy frissítés előtt.

Köszönöm a megértésed.

MIUI csapat

Kínai telefonok vs global telefonok

Szóval ha Kínából veszel egy olyan telefont, amire van Global rom, nem tudod feltenni rá, mert tiltva lesz. Ugyan ez érvényes visszafele is, ha egy kínainak megtetszik egy globális piacra szánt telefon, nem tud rá feltenni kínai romot. Mondjuk ezt nem értem…

A cég ezzel a lépéssel szeretné kiküszöbölni azt a piaci helyzetet, miszerint sokan még mindig Kínából rendelik meg olcsóbban a telefont, mint megvennék a helyi hivatalos üzletből, vagy webáruházból. Nem lesz többé olyan sem, hogy magyar, nem hivatalos webáruházak a global telefonok megjelenése előtt berendelik a kínai verziót és itthon szépen rárakják a global romot. Magyar nyelvű Xiaomi telefont mostantól csak úgy tudsz megvenni, ha azt úgy adják ki. Nincs átjárás a két hivatalos rom között! Vagy is nem lesz az új készülékek esetében. A kurta bejelentésre nem reagált senki, pedig több százan kérték, követelték a pontos bejelentést, hogy mikortól és milyen készülékre lesz ez érvényes. Visszamenőleg is, vagy csak mostantól??? Semmi nem derült még ki.

Azért ne ugorjunk még a Dunába, ezt egyszerűen a bootloader nyitásával és TWRP segítségével simán megtehetjük. Csak és kizárólag a zárt bootloaderes készülékeknél lesz érvényben.

A főzött romokra ez nem érvényes, ott is nyitva a BL és TWRP-vel megy fel minden rom. MIUIHU, xiaomi.eu és a többi ugyan úgy lesz továbbra is a támogatott készülékekre.

1 hozzászólás

 1. Viszont cserébe -hogy ne mindig csak a hibákról írjak- próbálnak finomítani a helyzeten.
  Ha ZÁRT BOOTLOADER mellett olyan ROM-ot próbál a felhasználó telepíteni, ami megölné a telefonját
  (azaz China ROM-osra Global ROM-ot vagy Global ROM-osra China ROM-ot),
  a RECOVERY figyelmeztetni fog előtte.
  [url=https://postimg.cc/t1mFrHg5][img]https://i.postimg.cc/t1mFrHg5/warning.jpg[/img][/url]
  Ha a figyelmeztetés ellenére telepíti, akkor már tényleg méretes ökörnek, vagy angolul egyáltalán nem tudónak kell lennie.
  Forrás: http://en.miui.com/thread-3822514-1-1.html

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ