KezdőlapHírekA Xiaomi lealázta a konkurenciát Közép-Kelet-Európában

A Xiaomi lealázta a konkurenciát Közép-Kelet-Európában

Most kaptuk a friss információkat, a Canalys piackutató legfrissebb piaci elemzése szerint, a Xiaomi 2020 negyedik negyedévében az első helyen végzett a Közép-Kelet-Európai régióban!
A jelentés szerint a Xiaomi az utolsó negyedévben piacvezető pozíciót ért el a Közép-Kelet-Európai térségben, így hazánkban is. A Canalys szerint a Xiaomi 18%-os éves növekedést ért el, így 25%-os piaci részesedést ért el a telefon piacon. Szóval a régió negyedét a Xiaomi teszi, ezt követi a Samsung 21%, Huawei 18% és Apple szintén 18%-os részesedéssel.

Ugyan akkor, teljes Európára vetítve, megőrizte dobogós, harmadik helyét a piacon. A teljes európai növekedése elég jelentős, 34%-os, de ez nem volt elég, hogy feljebb kerüljön és így csak 15%-ot zsebelt be a piaci tortából.

“A Xiaomi a márka rajongóinak, vásárlóinknak és partnereinknek köszönhetően stabil növekedést mutat Közép-Kelet-Európában mind a közép kategóriás, mind pedig a prémium kategóriás okostelefonok szegmensében, a két márkára épülő stratégiánk így sikeresnek bizonyult. Továbbra is építkezni fogunk az internetes üzletágban elért sikereinkre, és a jövőben is igyekezni fogunk alkalmazkodni a helyi kultúrákhoz és vásárlási szokásokhoz. Eközben tovább szélesítjük a portfóliónkat, hogy meg tudjunk felelni a Xiaomi elérhető árú, innovatív termékei iránt megmutatkozó növekvő keresletnek”
– mondta Andrew Wong, a Xiaomi közép-kelet-európai, észak-európai és balti régióért felelős vezérigazgatója.

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek