KezdőlapHírekA Xiaomi első autója! Lei Jun élő adásban árulta el, milyen típus...

A Xiaomi első autója! Lei Jun élő adásban árulta el, milyen típus lesz és mennyibe fog fájni!

Tegnap a Facebook oldalunkon jeleztük még délelőtt, hogy délután, magyar idő szerint 14:00-kor, élő adásban beszélget Lei Jun a Xiaomi elektromos okosautók tervezéséről, befektetéséről, típusáról és áráról.
Kicsit nehezen derült ki a Xiaomi tervei az elektromos autó piacára való bekerülése, első pletykákra cáfoltak, majd azt án csak kiadtak egy dokumentumot, amiben mégis igazolják, majd a két részes nagy tavaszi bemutatón Lei Jun, a cég vezetője, hosszasan beszélt a tervekről.

Tegnap pedig Kínában, este 20:00 kezdettel, élőben árulta el a további terveket, a Xiaomi autó típusát és árát. Persze eközben közelebbről is bemutatta a Xiaomi Mi Mix Fold, Mi 11 Ultra telefont.

Lei Jun, az élő adás előtt készített néhány felmérést a követői körében, az elsőben megkérdezte, hogy ki milyen típust részesítene előnyben a Xiaomi első autójával kapcsolatban. A legtöbb szavazatot a normál kivitelű autó (sedan) kapta, majd a városi terepjáró (SUV) és a dobogó alján a sportkocsi. Lakókocsit (RV) csak kevesen választanának, bár a nagy tavaszi bemutatón azzal demonstrálták az okosjárművüket.

A második kérdése a gépjármű árával volt kapcsolatos, kinek mekkora az ingerküszöbe egy új elektromos Xiaomi okosautó vásárlása alkalmával. Persze mint mindenki a legolcsóbb ár, 100.000 Jüan ~ 4,6 millió forint alatt, majd 100 – 150.000 Jüan (4,6 – 6,9 millió Ft), majd 200 – 300.000 Jüan (9,2 – 13,9 millió Ft) lett a harmadik. De van aki képes lenne több mint 14 millió Ft értékű Jüant is kiadni érte!

Majd végül, ezek után arra volt kíváncsi, hogy egyáltalán használná e valaki a Xiaomi autóit? A válaszadók kétszerese döntene úgy, hogy használná a Xiaomi verdáját, mint akik nem választanák a ezt a márkát.
A beszélgetés alatt Lai Jun arra is kitért, hogy az új Xiaomi logó jobban passzol egy autóra, mint a régi szögletes, bár a tervek még a régivel készültek el, de ezen változtatni fognak.

Na és akkor a lényeg! Lei Jun a beszélgetés során elárulta, hogy a Xiaomi első autója szedán lesz, egy sima autó, vagy városi terepjáró, egy SUV. Az új elektromos Xiaomi autó várható ára 100 – 300.000 Jüan ~ 4,5 – 14 millió Ft között lesz, ami egy elég nagy ár sáv! Valószínűleg a normál kivitel csekély felszereltségével nyeri el az alsó értéket, míg a legdrágább a minden hájjal megkent SUV lesz. Amint kiderül valami pontosabb infó, azonnal jövünk a részletekkel!

Add is gyertek Facebook oldalunkra erről és minden másról csevegni, kövessetek YouTubon, hogy le ne maradjatok semmiről!

Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek