A Xiaomi bevásárolta magát a Tesla-ba, minden technológiát átvihet a saját autójába!

1178
- Hirdetés -

Nem rég írtuk meg, hogy a Xiaomi az okos elektromos autógyártásba fektetett 10 milliárd dollárt Amerikában, de ma reggelre az is kiderült, hogy a legnagyobb elektromos autógyártó, a Tesla jelentős részvényeit is felvásárolta, Elon Musk jóváhagyásával.
Ezzel a lépéssel a Xiaomi szert tett a Tesla autók egyes szabadalmára, amit felhasználhat szabadon a saját autóinak gyártása során, de nem csak ezt a célt szolgálta az ügylet, hanem ezzel részt vesznek a következő Tesla modell tervezésében és megépítésében.

Jól jön ez a lendület mind a két cég számára, hisz a Xiaomi fiatalos lendületével és a Tesla modern technológiai felfogásával olyan új járművek létrehozása a cél, ami kiszolgálja nem csak az amerikai autóstulajdonosok igényeit, hanem az egész globális piacot is uralni fogják. A Xiaomi árképzésével csökkenhetnek az árak, gyorsulhatnak a fejlesztések, elérhetővé válnak az egyszerű embereknek is az elektromos autózás élménye.

A Xiaomi okos lakóautója csak az első a sok közül, ami a következő években fog megépülni és szolgálni a kényelmünket, a környezetbarát közlekedést. A Xiaomi elsőként Kínában kívánja megjelentetni és üzemeltetni az első elektromos okos autó megoldásait, amit később globálisan is bejelentenek, mind Európában és az Államokban.
Nem kívánnak a Tesla konkurenciája lenni egyelőre, szóval a megcélzott közönség a kis és közép kategória lesz, amit manapság a VW és Honda ural. De abban biztosak lehetünk, hogy hamarosan belépnek a luxus kategóriába is, hisz telefonjai is lassan közelítenek ahhoz az árkategóriához, nem beszélve a napokban bemutatott Mi 11 Ultra és persze a Mi Mix Fold.

Szerintetek is jó hír? Várjátok már a Xiaomi elektromos autóit? Mindenki bedőlt az áprilisi tréfának? Booooooocsiiiiii 😆

- Hirdetés -