MIDC 2020 Xiaomi fejlesztői konferencia a cég éves rendezvénye, melyen a legújabb fejlesztéseit, törekvéseit és terveit mutatja be. Nem csak szoftveres, hanem hardveres újdonságairól is lerántja a leplet.
A rendezvényen rengeteg újdonságot láthattak a résztvevők és a nézők, mivel online közvetítést bárki követhette. Egy másik cikkben kicsit részletesebben beszámolunk az újdonságokról, de most a legfontosabb és legmeglepőbb fejlesztésről fogok írni.

A Xiaomi bemutatta a saját fejlesztésű teleszkópos lencsetechnológiát, ami egyedüli jelenleg a világon. Bár voltak régebben törekvések ennek megoldására, de az inkább egy fényképezőgépbe integrált telefon volt, nem mobiltelefon fényképezőgép lencserendszer. Az új technológia előnye, hogy az eddigi megoldásokhoz képest 300%-kal tőbb fényt tud juttatni az érzékelőre, jobb optikai képstabilizáló rendszer, 20%-os stabilitás növekedés.

A bemutatott telefon egy nem létező modell, csak egy fejlesztői változat, amin demonstrálni tudták a tudását. Sajnos technikai paramétereket nem közöltek, de idővel biztos többet fogunk tudni az új találmányukról. A mechanikája erősen hajaz a Mi 9T sorozat szelfi kamerájának működésére, természetesen leejtés figyelő szenzorral, hogy ne károsodjon, vagy ha ütés éri, azonnal visszahúzza a telefon házába. A lényeg, hogy végre olyan optikát is bele tudnak építeni, amely brutál jó rekeszértékkel rendelkezik és a külső optikai zoom is megvalósulhat vele. A videóban jól látható, hogy a fókusz már nem csak digitálisan, hanem manuálisan, az optikák távolságának csökkentésével, illetve növelésével is megoldott, így létrehozva a tökéletes mélységélességet.

Most elkezdhetnék üres frázisokat fröcsögni, hogy mikor és miben lesz kapható a teleszkópos optika, nem megyek át bulvárba, nem trash és klikkbait tartalommal akarok több olvasót bevonzani. Amint biztosra tudunk valamit, azonnal jövünk a részletekkel!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ