KezdőlapHírekA Xiaomi bemutatja a DeepExposure AI algoritmust

A Xiaomi bemutatja a DeepExposure AI algoritmust

Az elmúlt hónapokban, kezdve a Mix 2s telefonnal a Xiaomi kezdi összekapni magát fotózás terén. Aztán jött az Mi 8, majd nem rég a Mix 3 és be is bizonyította a cég, hogy ezen a téren is tud kiemelkedőt alkotni. Nem csak a megapixelek száma az ami meghatározza egy kép jellegét, hanem a digitális feldolgozás, amit jelenleg az AI bevezetésével jelentősen javítottak. Erre még rátesz egy lapáttal a most bevezetett DeepExposure AI algoritmus, mely még jobb végeredményt ér el, mint eddig.

Mint tudjuk, a mobiltelefonok kamerája azzal a problémával küszködik, gyenge minőségű képet rögzít, ha a fény túl sok, vagy túl kevés. Eltekintve pár gyártótól, ezek a problémák a mai napig jelen vannak minden készülékben, legfeljebb a legdrágább készülékei amik áthidalják némiképp a problémát. A Xiaomi a mesterséges intelligenciát kibővítette a DeepExposure AI algoritmussal, hogy még tökéletesebb megvilágítást és részletességet érjen el.

A Xiaomi DeepExposure az expozíciót úgy hozza egyensúlyba, hogy a fényképet részregiszterekre osztja, majd az egyes töredékek expozíciós értékét külön-külön módosítja. Végül a különböző részek egyesülnek a végleges kép kialakításához. Az alábbi képen megtekintheti az általános folyamatot.

Az új algoritmus az egész folyamatot felosztja a képszegmentáció és a “cselekvés generálás” szakaszában. A szegmentálás után a második rész bemeneti felbontással, al képekkel kezdődik, és a kép közvetlen fúziója megtörténik. Minden fénykép feldolgozásra kerül mindegyik helyi és globális expozícióval.

Az új algoritmus az Nvidia P40 Tesla GPU-nál jött létre a Google TensorFlow keretrendszerében. A Xiaomi csapat a MIT-Adobe FiveK adatkészletből származó képeket használták fel, így a Xiaomi új DeepEposure AI algoritmusa meghaladta az összes többi algoritmust a piacon. Ettől azt reméljük, hogy ez az új algoritmus segíteni fog a Xiaomi eszközöknek, hogy felülmúlja a fényképezőgép eddigi teljesítményét és egyéb módszereit.

- Hirdetés -
Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek

spot_img