A vezetéknélküli mobiltelefon töltés csak a felső kategória kiváltsága, közép és alsó rétegben még nem találhat meg, bár a technológia nem ördögtől való és annyira nem is drága. A Xiaomi és persze a konkurens gyártók is folyamatosan fejlesztik, de a cég ma bejelentette az első brutál töltési technológiáját.
A Xiaomi a vezetéknélküli töltést a Mix 2S telefonban vezette be, ami akkor elég nagy szám volt, de csak 7,5 W energiát tudott felvenni, így a kábeleshez késpest elég kevés volt, de legalább tartotta lelket a telefonban, mikor pl. GPS navigáció ment. Ezek után a Mix 3 is megkapta, de már 10 W teljesítménnyel, majd ezt követte a Mi 9 20 W, Mi 9 Pro és Mi 10 30 W teljesítménnyel. A nagy ugrás csak ez után következett, az idei Mi 10 Ultra már 50 W teljesítmény felvételre lett képes, ami már eleve rohadt nagy, de ma, bejelentették a 80 W-os vezetéknélküli töltés technológiát.

Az új szupererő egy 4.000 mAh akkumulátort képes félig feltölteni 8 perc alatt, de a teljes töltéshez sem kell sokkal több, pontosan 19 perc alatt tölt 100 %-ra! Azért ez nem semmi, ahhoz képest, hogy egyes modellek még vezetékkel sem képesek ekkora teljesítményre. Összehasonlítás képpen az iPhone 12, 2020-ban csak 15 W-ra képes, a Huawei P40 Pro+ pedig 40 W-ra.