Rendszeres olvasóink már bizonyára olvastak több hírt is a Mi TV palettáról. Várjuk a Global változatot is, melynek az előszelét, a Mi lézer projektor Global változatát személyesen is megcsodálhattam.
Az indiai piacra lépés, majd a külön gyáregységek beindítása ebben az évben az első helyre repítette az értékesítések, megszerezve az első helyet. Ráadásul a legnagyobb piacon a világon.
A letisztult dizájnnal, korrekt tudással rendelkező Mi TV-k rendkívül vonzó árazást kaptak Ázsiában, a kérdés az, hogyan tud betörni az Európai piacra. Van értelme egyáltalán?
Nekünk biztosan, de forgalom szempontjából semmi szüksége rá a gyártónak, hogy a szigorított feltételek, és a magas sarcok mellett versenybe szálljon az ismert márkákkal. És szinte biztosra vehető, hogy nem is hagyná annyiban egyik koreai gyártó sem, mivel egy éven belül kiszorítaná őket is az EU piacról.

A Mi TV modelleknek már se szeri, se száma. Mind típusnévben, mint kijelzőméretben tucatnyi változat létezik.

Lei Jun cége 4 új Mi TV modell bemutatását tervezi, közöttük például a 40 hüvelykes Xiaomi Mi TV 4C-t , a 43 hüvelykes Mi TV 4X-et , a Mi TV 4S 65 hüvelykes változatát, és a 65 hüvelykes Mi TV 4S PRO-t. Nézzük a specifikációkat, amelyekkel ezek az új televíziók érkeznek:

Az új Xiaomi TV-k jellemzői:

  • A 40 hüvelykes Xiaomi Mi TV 4C 1080p felbontású, négymagos Cortex A53 processzorral, Mali-450 GPU-val, 1 GB RAM-mal, és 4 GB belső tárolóval együtt, 1599 jüan áron (körülbelül 95e Ft Áfásan szállítással)
  • A 43 hüvelykes Xiaomi Mi TV 4X szintén 1080p-s képernyővel rendelkezik, meghajtásáról ARM Advanced többmagos processzor gonsokodik 1,5 GHz-es órajellel,  1 GB RAM-mal és 8 GB belső tárhellyel, azonos áron 1599 jüan áron (körülbelül 95e Ft Áfásan szállítással)
  • A 65 hüvelykes Xiaomi Mi TV 4S már 4K-s kijelzővel rendelkezik, egy 1,5 GHz-es quad-core Cortex A53 processzorral, Mali-450 750 MHz-es GPU-val, 2 GB RAM-mal és 8 GB belső tárolóval. Ára  4299 jüan (körülbelül 240e Ft Áfásan szállítással)
  • A 65 hüvelykes Xiaomi Mi TV 4S PRO 4K-s képernyővel, négymagos Cortex A53 processzorral, Mali-450 750 MHz-es GPU-val, 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel együtt 4499 jüan (körülbelül 262e Ft Áfásan szállítással)

Minden modell Adroid alappal, de a saját PatchWall rendszerrel kerülhet forgalomba, AI támogatással.

Várható Xiaomi termékek az utolsó negyedévben

Összességében korrekt felhozatalra számíthatunk a Mi TV-k esetében is. Október 23-én egy Black Shark termék érkezik (várhatóan a Black Shark második változata),
majd október 25-én hivatalosan is megerősítve a Mi MIX 3, és várható a Mi Note 4 is. Egyes források az spekulálják, hogy kapunk egy újabb 15,6 hüvelykes Mi Notebook-ot is, de erről semmi információ nem áll rendelkezésre. Aztán rengeteg háztartási eszköz jelent meg az elmúlt napokban is az ökoszisztémában, de említhetjük még a Mi Box S-t is, melyet az USA-ban is forgalmaznak.
Hogy a Mi Home Global kit, vagy épp a Mi TV Global mikor érhető majd el, illetve raknak-e bele CL+ foglalatot, az egyelőre rejtély.

Forrás:1,2

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ