KezdőlapHírekA Xiaomi 12 lehet az első Snapdragon 898-cal szerelt készülék

A Xiaomi 12 lehet az első Snapdragon 898-cal szerelt készülék

Több, mint 8 ezren kattintottak arra a cikkemre, amiben két Xiaomi 12-ről készült fotót mutattam be. Erről a Xiaomi 12-ről jelent meg újabb pletykák egy ismert szivárogtató által. A Xiaomi és a Motorola lehet az első két gyártó, akik Snapdragon 898-cal szerelt telefonokkal fognak megjelenni, ezt kedvenc szivárogtatóm, Digital Chat Station osztotta meg a Weiobon. Információi szerint a Motorola az év végére tervezi a telefonok piacra dobását, de a Xiaomi megelőzheti, ezzel ismét a Qualcomm új chipjének úttörője lesz, ahogyan tavaly a Mi 11 és a Snapdragon 888 esetében.

Közben egy másik szivárogtató, IceUniverse megosztotta a közelgő Snapdragon 898-as chip Geekbench-pontszámát. Ezek körülbelül 15%-kal magasabbak, mint a Snapdragon 888 eredményei és körülbelül 5%-kal jobbak, mint a 888 plus pontszámai. A teszt azonban nem véglegesített hardveren futott le, így simán lehet, hogy ennél nagyobb teljesítménynövekedés várható.

Xiaomi 12 koncepció

A Qualcomm hagyományosan december első napjaiban mutatja be új zászlóshajó chipjét. Az elmúlt három évben a Xiaomi vezérigazgatója ugyanezen a színpadon jelent meg, megerősítve a gyártó elkötelezettségét a céggel. Érdekesség, hogy a Samsung a pletykák szerint 2022 februárjára halasztotta a Galaxy S22 sorozat bevezetését, a Motorola tehát megelőzheti a koreai versenytársát, így a Xiaomi után ő lehet a második gyártó, aki használja az új chipet.

Egy másik érdekesség a név. A Snapdrgon 835 óta minden Qulacomm csúcs 5-re végződött, egészen a 865-ig. A következő a 888 lett, aminek okairól ebben a cikkben írtunk. A szivárgások alapján úgy tűnik az idei chip a tavalyi szériát követi, így lesz tehát nagy valószínűséggel 898.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek