Nemrég bemutattam két szúnyogirtót a Xiaomi Youpin boltjának kínálatából. Véget ért a nyár, ideje összegezni.

Ha nem olvastad az előző cikket, ezt itt pótolhatod. Röviden azért ismertetném a versenyzőket: Az egyik, a VH 328 nevet kapta, USB-ről működik, és egy ventilátor segítségével kapja el a vérszívókat. A Cokit megoldása 220 voltról üzemel, és a “hagyományos” sokkolós módszert alkalmazza.

Az ígéretek szerint mindkettő csendes, és éjjeli fényként is használhatjuk őket. Ezt azonban személy szerint nem javaslom, engem kifejezetten zavart a VH 328 lila fénye. A Cokit valóban csendes, a VH 328-nak azért van egy kis alapzaja.

A legfőbb kérdés a hatékonyság, mely leginkább a VH 328 esetében merül fel. A sejtésem beigazolódott: Nem működik, nekem nem vált be. A módszer érdekes, és működhetne, de mégsem vált be. Lehetséges, hogy hosszabb távon elkapott volna egy-két vérszívót, de ez nálam nem történt meg. Ellenben a Cokit DYT-05-tel, ami az első éles teszt alatt számos rovartól mentesítette környezetemet. A győztes tehát a Cokit DYT-05.

Mennyit fogyasztanak?

A Cokit megoldása hálózati áramról működik, fogyasztását egy Blitzwolf SHP6-os okosdugaljjal mértem. Hozzáteszem, hogy a mérési eredmények közelítő értéket adnak, és eltérhetnek a valóságtól. 235 Volton nagyjából 0,1 A áramerősséggel üzemelt. A teljesítménye közel 3W, tehát a leírásban szereplő érték a valóságot takarja.

Valóban működik egy Mi Power Bank 2-ről, de vajon meddig? Ez most kiderül!

Elvégeztem az előző cikkben beharangozott extrém tesztet is. A VH 328 nagyjából 26-28 órán keresztül üzemel folyamatos működés mellett, ha egy Mi Power Bank 2-ről tápláljuk meg. A mindennapok során tehát jó darabig elég egy külső akksi a használatához. Ha napi 8 órát használjuk, 3 napig, és további 4 óráig üzemeltethetjük.

A szúnyogirtás terén rengeteg érdekes termék jelent meg a közelmúltban a Youpin Store-ban, melyek közül vannak hatékony, és kevésbé hatékony megoldások. A kémiai szúnyogriasztót, mely idén már okos lett, nem próbáltam, talán a következő szezonban erre is sor kerül.