KezdőlapHírekA Redmi gyártja a legerősebb középkategóriás telefont

A Redmi gyártja a legerősebb középkategóriás telefont

Az AnTuTu Benchmark neve sokak számára ismerős lehet. Ez egy erőforrás-felmérő alkalmazás, ami 4 összetevőből készít egy pontszámot, amivel hozzávetőlegesen meg lehet ismerni az adott telefon “erejét”. Ez egy viszonyítási alap, tehát azért nagyban függ a szoftvertől is, hogy a készülék mit tud kezdeni a nyers erővel. Az alkalmazás készítője minden hónapban kiad egy aktuális toplistát 2 kategóriában, 1000 mérés átlágát nézve.

A csúcskategória listáján az első két helyen az iQOO 5 Pro és 5 áll, ez a gyártó a Vivo almárkája. A Xiaomi azért nem csúszott le a dobogóról, a harmadik helyen ott van a Mi 10 Ultra. A 10-es lista mindegyikében a Qualcomm ide csúcsprocesszorai találhatóak, Snapdragon 865 vagy annak Plus változata. Egyébként érdekes, hogy az első 4 helyezettben a sima verzió van, és csak az 5.helyezett, a Lenovo Legion Pro-jában tűnik föl először a Plus változat. A listában 10.helyen szerepel még egy Xiaomi, a Mi 10 Pro.

A középkategória toplistájában az első és a második hely is a Redmié. A Redmi 10X szériában az elsők között jelent meg a MediaTek új Dimensity processzorszériája. Az őszintét megvallva, a MediaTek processzoraival kapcsolatban megrögződtek bennem a Redmi Note 3 korából származó rossz emlékek, azonban, úgy tűnik a MediaTek el kívánja ezeket felejtetni, mert a Dimensity 820 igencsak korrektre sikeredett. A Redmi 10X széria készülékei kb. 52 és 84 ezer forint között mozognak, de ez utóbbi összegért már 5G-t is kapunk, ami az egyik legolcsóbb 5G-s készülék a piacon. Egy baj van vele, hogy nem kapható Európában, így Magyarországon sem. A lista 9.helyére még jutott egy Redmi, méghozzá a K30 5G-s verziója.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek