Már a múlt hónapban kapott tajvani tanúsítványt (NCC) Nemzeti Kommunikációs Bizottság által a Xiaomi új zászlóshajója.

Ugyanarról a készülékről van szó, melyet a szingapúri IMDA ( Info-Communications Media Development Authority) és a China’s 3C is jóváhagyott.

Viszont a szingapúri tanúsítványból egyértelműen megerősítést kapott, hogy az M1902F1G, nem más lesz, mint a Mi9.

Sajnos a tanúsítvány nem sokat árul el magáról a készülékről, konkrét specifikáció nem ismert, de az igen, hogy érkezése hamarosan várható.

Az M1902F1A / T 3C (CCC) tanúsítványából kiderült, hogy a készüléket MDY-08-ES töltővel szállítják majd, amely támogatni fogja a 27W-os (amelynek maximális töltési sebessége 27W, 20V és 1,35A) gyorstöltési technológiát. Ezt a cég vezérigazgatója, Lei Jun is megerősítette.

A korábban megjelent fotón látható, a Mi 9 várhatóan három hátsó  (egy 48 megapixeles Sony IMX586 + 12-megapixeles+ 3D ToF) kamerát kaphat függőleges elrendezéssel. A szelfikamera pedig egy 24 megapixeles Sony IMX576 érzékelős lehet.

A képen látható telefon hátoldalán ujjlenyomat-olvasó nem található, tehát minden bizonnyal kijelző alá épített, továbbfejlesztett, pontosabb érzékelő lesz.

A Xiaomi termékigazgatója, Tang Weng Thomas állítása szerint a Mi9 tervezője Mi Liu, aki a Xiaomi Mi 6-ot is tervezte.

A várakozásoknak megfelelően a processzor Snapdragon 855 lesz. Mivel már megjelentek az első 12 GB RAM-mal rendelkező okostelefonok, valószínű, hogy a Mi 9 lehet a Xiaomi első okostelefonja, amely több. mint 10 GB RAM-mal érkezhet. A korábbi információk szerint a Mi 9 szinte előlap nélküli 6,4″ kijelzővel (kicsivel nagyobb, mint a Mi8) rendelkezhet.

A készülék megjelenése az első negyedévben várható.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ