Eléggé felborzolta a piacot a Xiaomi almárkája, a POCOPHONE. Nem is árával, mert 95-115 ezer forint jócskán erős középkategória, de ami benne van és amire képes a készülék… A hirdetményekből sem felső kategória köszönt vissza, hisz kizárólag a rendszer sebességére fektették a hangsúlyt, amivel semmilyen probléma nincs is (hamarosan jelentkezünk azzal a cikkel is).

Sokszor hasonlítjuk a Xiaomi csúcskészülékéhez, az Mi 8-hoz. Kísértetiesen hasonlít rá szemből és a felszín alatt dübörgő Qualcomm Snapdragon 845 szinte az egyetlen, amiben hasonlítanak. Jó jó meg a notch… ellenben minden másban különbözik, ami azt az árkülönbséget adja ki, ami meghatározta a célközönséget. Nem is csak Indiának szánták, de ott eddig a Mix 2 volt a csúcs, most lett a Poco F1. Itthon nálunk is nagy érdeklődést váltott ki tudásával és árával. Na de miért olcsóbb? Műanyag hátlap, középkategóriás fényképezőgép, LCD kijelző, stb. Ezek összege adja ki azt a 20-30 ezer forint különbséget.

Eltekintve a szoftveres bakiktól, mint pl. egyes játékok még csak el sem indultak, 16:9-es képarányú videók kilógnak(zoom sem segít), notch kikapcsolásával nem találták el a felső ívet, “OK GOOGLE” hangutasítás sem működik, 60FPS 4K videó hiánya, stb. A hardveres problémák is egyre cikibbek, mint pl. a fenti képen látható fekete háttérnél a képernyő oldalain durván bevilágító fényforrások, képernyő szélein látható homályosodás. A szoftveres részét biztos javítani fogják, azt csak a programozókon múlik. A többit remélhetőleg szoftveresen némileg tudják finomhangolni, vagy elfogadjuk az olcsósítás érdekében felhasznált “ZS” kategóriás kijelzőt.

Nem mind arany, ami fénylik…

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ