A Huawei szabadalomsértés miatt beperelte a Xiaomi-t

1798
- Hirdetés -

A “Notice of Acceptance of Administrative Rulings on Major Patent Infringement Disputes” című, a State Intellectual Property News 2. oldalán közzétett információ szerint a Huawei négy szabadalomsértés miatt beperelte a Xiaomit.

A Huawei szabadalomsértés miatt beperelte a Xiaomi-t

A Silver Persimmon Finance szerint a Xiaomi azt válaszolta, hogy a két fél aktívan tárgyal a szabadalmi licencelésről. A kínai szellemi tulajdonjogok védelmi rendszere változatos rendezési mechanizmusokat biztosít, beleértve a közigazgatási és bírósági közvetítést. Az iparág gyakorlata, hogy a licencelési kérdéseket harmadik fél közvetítői mechanizmusokon keresztül oldják meg. Mind a Huawei, mind a Xiaomi úgy véli, hogy a szellemi tulajdonjogok licencelése és az együttműködés elősegíti az innovációt és a közérdeket, és a közvetítést hatékony csatornának tartja a licencelés elérésének elősegítésére. Miközben továbbra is aktívan tárgyalnak, mindkét fél a közvetítői mechanizmusok széles skáláját igyekszik felhasználni a megállapodás elérésének elősegítésére.

A Huawei szabadalomsértés miatt beperelte a Xiaomi-tA jelentős szabadalomsértési jogvitákkal kapcsolatos közigazgatási határozatok elfogadásáról szóló közlemény szerint, 2023. január 17-én a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elfogadta a kérelmező Huawei által, az alperes Xiaomi ellen négy kínai szabadalmának megsértése miatt benyújtott ügyet. Az ügyben nyilvánosságra hozott tartalom alapján a jogvitában érintett négy szabadalom a “Módszer és eszköz vezérlőjelzés küldésére” volt. A négy vitatott szabadalom a következő: “Módszer és eszköz vezérlő jelzések küldésére”, “ACK/NACK információ visszacsatolására szolgáló módszer a vivő aggregáció, bázisállomás és felhasználói eszköz során” és “Módszer és végberendezés panorámaképek kinyerésére”, “Képernyő zárolására szolgáló módszer és mobil terminál”. A szabadalmak tartalmát tekintve az 1. és 2. ügy a 4G/LTE technológiához kapcsolódik, és SEP szabványos alapvető szabadalmak. A 3. és 4. ügy a mobiltelefonok kamerájához és a feloldási technológiához kapcsolódik, és nem SEP szabadalmak.

Tavaly a 2022-es World Design Capital konferencia megnyitóján a Huawei ügyvezető igazgatója és a Terminal BG vezérigazgatója, Yu Chengdong összeveszett a szabadalomsértés miatt. Azt mondta: “Sok iparágban, különösen néhány kínai vállalat másolja a mi formatervezési terveinket. Beleértve néhány szabadalmunkat, az emberek használják őket, és nem fizetnek nekünk jogdíjat, hanem közvetlenül használják őket, majd saját szabadalmukként beszélnek róluk, sőt, néhány dolgot közvetlenül másolnak.”

- Hirdetés -