Az elején szeretném tisztázni az óra nevét, mielőtt komment cunami keletkezik a névadásból. Tehát az Amazfit termékeket a Huami gyártja, akinek a Mi Band szériát is köszönhetjük. Nem mellékesen alig két hetes hír, hogy a Huami partnerként közös fejlesztésbe kezdett (vagy ahogy hazánkban egyre gyakrabban hallani, “stratégia megállapodást kötött”) a McLaren céggel. Akik a Forma 1-et követik, tudják kiről van szó.

Stratos, vagy nem Stratos

Szinte hihetetlen, hogy már bő egy évvel ezelőtt mutatkozott be az Amazfit gyönyörű sportórája, melyet Kínában akkor Pace 2-ként emlegettek. Igen, a fordítási nehézségek olykor egészen érdekes módon kerülek a köztudatba. Legjobb példa erre a Youth Edition a telefonok, vagy épp a Xiaowa porszívó esetén, melyek aztán Lite néven kerülnek a globális piacra. Így van ez például az órákkal is, mert az Amazfit Pace 2 Smart Sportwatch elnevezés már szinte bántóan hosszú. A Kínában, NFC-vel, és kínai nyelvű rommal árult változat Pace 2 néven terjedt el, és vált rendelhetővé, de találkozni a Sport Watch jelzővel is. A kedvencem az Amazfit Pace 2 Stratos sport smartwatch. Elképzeltem, amikor a user személyesen megkérdezi az eladótól egy üzletben, hogy tartanak-e ilyen terméket. XD
Tehát a Global verzió Amazfit Stratos néven elérhető, melyhez még hozzácsapják a Xiaomi előtagot is. Az óra bemutatójáról itt olvashattok bővebben.


Nos, van ez az óra, melynek nyoma a mai napig nem lelhető fel a nemzetközi oldalakon, tehát csak a kínai oldal megnevezésére hagyatkozhatom.
Eszerint 2019. január 28-tól elérhetővé vált az Amazfit sportóra 2s változata. Nehéz eldönteni, hogy ezt Stratos S, vagy Stratos 2 néven írjam le. A lényeg, hogy a 2.5D-s valódi zafír üveggel ellátott, valamint prémium bőrszíjjal rendelkező változat hivatalosan mától érhető el. Ha valaki már rendelkezik ezzel a modellel, kérem jelezze!
Az óra e két tulajdonságában különbözik az alap Startostól, tehát sem a hardver, sem az akku, sem pedig a megjelenítő technológiája nem változott. Aki OLED kijelzős sportórát szeretne, annak ott a Verge, messze nem ilyen gyönyörű dizájnnal.

Remélem nem kavarodtatok bele, de tényleg néha nem egyszerű a kínai logikát követni.
Arról egyelőre nincs hír, hogy ebból a Prémium kiadásból elérhető-e az angol nyelvű változat, illetve ugyanúgy nyitható az OS bootloadere, mint a Global Stratos esetén.


Ára picit drágább, mint a Stratos, 195 euró, azaz közel 62.000 Ft. A kínai webshopoknak reklámot, vagy reflinket nem szeretnék, de két “G” betűs kínálatában már megtalálható. Illetve találkozhatunk majd vele CE tanúsítvány esetén a hazai boltokban, webshopokban is.

 A prémium anyagokhoz természetesen prémium csomagolás dukál, ebben az elegáns dobozban tárolható, ha épp nem használjuk.

Az első visszajelzések alapján egyelőre a Stratos iránti kereslet nem csökkent a Verge elérhetősége ellenére sem. Ezt mondjuk az ízlésficamos dizájn miatt nem is csodálom. Szép az az OLED panel, de a Stratos felára minden forintot megér.
Reméljük a prémium változatot is hamarosan tesztelhetjük, és ugyanolyan kiváló magyar reklámok készülnek majd belőle, mint alább láthatjátok.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ