Még 2018 elején írtuk meg, mi szerint a Coolpad szabadalmi perek hadát indította el a Xiaomi ellen. A Coolpad akkori terve szerint be akarta szüntetni azon Xiaomi termékek értékesítését, melyek megsértik a cég szabadalmi követeléseit.
A Coolpad mai Weibo közleményében bejelentette, hogy minden, a Xiaomi ellen indított szabadalmi pert beszüntetett, minden keresetet hivatalosan visszavont. A bejelentésben kifejtették:

“Mélyen érezzük, hogy az ország fejlődése még mindig fontos stratégiai lehetőségek időszakában van, a hazai és nemzetközi környezet mély és összetett változásokon megy keresztül. A technológiai szűk keresztmetszetek áttörése, valamint az ipar jobb és gyorsabb fejlődésének elősegítése az ipari Coolpad és a Xiaomi legfontosabb prioritása.”

A Coolpad azt is hozzátette, hogy “különféle technikai csereprogramokat és együttműködést fog folytatni az iparágon belüli és kívüli kiváló társaságokkal”. Ezenkívül tiszteletben tartaná a technológiai innovációt és a szellemi tulajdonjogokat, követve a technológiai önállóság és önállóság elvét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ