KezdőlapHírek80%-kal növelte okostelefon eladásait a Xiaomi

80%-kal növelte okostelefon eladásait a Xiaomi

Globálisan 340 millió okostelefont adtak el világszerte a gyártók 2021 első negyedévében. Ez minden eddiginél magasabb szám, a 2015-ös csúcshoz képest 24%-os növekedést jelent. Sokan tippelgetik, hogy vajon miért ez a hatalmas növekedés, többen az 5G-re hivatkoznak.

A gyártókat tekintve, a Samsung végzett az első helyen 77 millió darab telefonnal, ez 23%-os piaci részesedést és 32%-os éves növekedést jelent. Az Apple a második helyen szerepel, 57 millió darab készülékkel és 44%-os növekedéssel az előző év azonos időszakának 39 millió darabjához képest, ez 17%-os piaci részesedést jelent. Az első negyedévben a Xiaomi 49 millió darab okostelefont adott el, ami 80%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, a piaci részesedése 15% volt, és ezzel a harmadik helyet foglalja el. Az OPPO végzett a negyedik helyen 38 millió darab okostelefonnal és 11%-os piaci részesedésével. Az ötödik helyen a VIVO szerepel, 37 millió darab készülékkel.

A Mi 11 eladások is szerepet játszottak ebben a sikerben

Így tovább Xiaomi, hajrá a második, majd az első helyre! Na jó, attól még azért messze van a cég, de ki tudja? Egyébként piaci részesedésben mindössze 2%-kal marad le a Xiaomi az Apple-től, szóval a második hely egy reális jövőbeli forgatókönyv.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -

Legújabb cikkek