A Xiaomi Mi 10 és Pro jelentős tulajdonságokkal robbant be a piacra, legyőzve az aktuális vezető telefonokat, némelyiket teljesítményben, kamerában, de szinte mindet árban. A telefonokat idén február 13-án mutatták be Kínában egy rendhagyó no-line közvetített bemutató rendezvényen. Erre a jelenleg is tomboló korona vírus miatt volt szükség, hogy a nagy tömegben még véletlen se terjedjen tovább.
A Xiaomi Mi 10 és Pro között első látásra elenyésző a különbség, de annyival is többet ér. A sima verzió három kivitelben kapható Kínában, 8 és 12 GB memóriával, valamint 128 és 256 GB háttértárral. Ára 180 – 210e Ft közé tehető, persze ez átszámítva a kínai webshop árakból. Első elérhetősége a sima verziónak 14-én reggel 10 órakkor volt és bőven lehetett számítani a legnagyobb érdeklődésre, amit a cég ismét nem tudott kielégíteni. A teljes készlet egy perc alatt elfogyott.

De ezzel még nincs vége, a mai nappal indult el a Xiaomi Mi 10 Pro értékesítése és a nagyobb ár sem riasztotta vissza a vásárlókat, hamarabb elfogyott, mint a sima verzió, de csak éppen hogy 5 mp-cel.

Ezzel viszont óriási problémák következhetnek, mivel a megnövekedett ünnep, a vírus és a lecsökkentett munkaidő miatt a termelés visszaesett. Pan Jiutang, a Xiaomi Ipari Beruházási Osztály partnere egy interjúban közölte a rossz hírt, a termelékenységük visszaeséséről és a Mi 10 család ellátási problémáiról. A következő hetekben az értékesítések csökkenése várható, vagyis a telefonok elérhetősége csökken.

A cég így is, az első sorozat eladásával 200 millió Jüan feletti bevételre tett szert, ami forintosítva több mint 8.8 milliárd… az szép. Az európai megjelenésről még mindig semmi hír, az elmaradt MWC 2020 miatt csúszik a Global verzió bemutatása.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ