- Hirdetés -
()

Szinte minden gyártónak van ma már saját “oprendszere”, bár az igazság az, hogy csak Androidra alapuló felülete. Sajátja csak a Google-nek és az Apple-nek van. Mármint telefonra. És most vonatkoztassunk el a mellékvágányoktól és gondoljunk a mai legelterjedtebb rendszerekre, az Androidra és iOS-re. Itt van 5 funkció, amit a Google átvett a Xiaomi-tól.

5 funkció, amit a Google átvett a Xiaomi-tól

A telefonok szoftverei között igen sok az áthallás. Mondhatni, hogy mindenki átvesz valamit a másiktól, ami szerinte jó funkció. Szándékosan nem lopást írtam… Android és az iOS így fejlődik folyamatosan, hol a Google, hol az Apple talál ki valami fantasztikus újítást, amit később mind a két tábor élvezhet. De. Itt a Xiaomi, akik a MIUI felületet és komplex megoldást nyújtanak a telefonjaihoz. Akinek Xiaomi/Redmi/Poco telefonja az tudja miről beszélek. Rengeteg újítást vezetnek be a MIUI-ba, amit szeretettel vesznek át egyéb gyártók.

De most sorra veszek 5 olyan funkciót, amit maga a Google vett át az alap Android rendszerbe!

Hosszú képernyőkép (görgetés)

A képernyőkép készítés már az Android 4.0 óta megvan az androidos telefonokban, de igazán a MIUI 8 hozta el nekünk. Már akkor több féle módon készíthettük el, képernyő 3 ujj lehúzással, gombokkal és menüből. A görgetés funkciót, avagy a hosszabb oldalak teljes rögzítését a Xiaomi találta ki és oldotta meg, innen vette át a Google az alap Android 12 rendszerbe.

Wi-Fi megosztás QR kóddal

A regisztrált Wi-Fi hálózatok megosztása régóta a MIUI júzerek kiváltsága volt. Ezt a kiváltságot egészen az Android 10 megjelenéséig évezhettük, ám a Google ezt a funkciót is átvette a Xiaomi-tól. Ha nem tudnád mi ez, arra való, hogy saját vagy más Wi-Fi bejelentkezési adatait egy egyszerű QR kóddal megoszd a barátaiddal. Így nem kell a hosszú és bonyolult jelszavakat diktálnod.

Egykezes mód

Ó igen, az egykezes mód! A kis kezűek Mekkája! Anno, mikor megjelentek a ma már csak lapát telefonoknak hívott hatalmas csodák, a MIUI-ba bevezették az egykezes módot. Ezt az akkor még fizikai gombok jobbra vagy balra simogatásával érhettük el, ilyenkor a képernyő mérete lecsökkent 3.5″, 4″ vagy 4.5″ méretre. Így bármit elérhettünk egy kézzel! A Xiaomi ezt 6 évvel ezelőtt vezette be, de a Google, csak az Android 12-be tette be.

Ultraerős akkumulátorkímélő

Az ultraerős akkumulátorkímélő mód még 2 éve a MIUI 11-ben kapott helyet, amit azóta is sokszor megmentette a telefonom “életét”. Annyi tesz, hogy kikapcsol minden funkciót és szolgáltatást, amire egyáltalán nincs szükség egy telefonhíváshoz, vagy SMS-hez. Így brutálisan megnöveli a fennmaradó (>10%) akkumulátor élettartamot. A Google az Android 11-be építette bele, de csak Pixel telefonokhoz. De nem teljesen ugyan ezt a funkciót, mivel a MIUI sokkal több mindent ignorál a rendszerből, mint az Android, így jobban kihasználva fennmaradt kapacitást.

Játékgyorsító

Ezt a funkciót biztos többen is ismeritek, persze, ha játszotok a Xiaomi/Redmi/Poco telefonon. Ezt a Xiaomi még 5 éve vezette be a MIUI rendszerbe, azzal a céllal, hogy minél jobban a játékra tudj összpontosítani. Anno még nem volt ilyen fejlett, mint ma, csak némi kapcsoló volt benne, hogy ne jöjjenek értesítések. Ma már sokkal fejlettebb és a Gamerek nagy álma. Ezt is lenyúlta a Google és egy hasonló funkciót épített az Android 12 rendszerbe.

Egyelőre ez az 5 funkció amit kiemelnék, természetesen az iOS-ből is került bele némi hasonló opció, de az egy másik történet. Ha szeretnél még ilyen tartalmakat, gyere és csatlakozz az oldalunkhoz: https://www.facebook.com/hxmagazin

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -