- Hirdetés -
()

Azoknak a gyártóknak, akik telepített Google Play-szolgáltatásokkal rendelkező eszközöket értékesítenek, szigorú szabályokat kell betartaniuk. Azok az eredeti gyártók, akik nem tartják be ezeket a szabályokat, megfosztják Android-eszközeiktől a Google Play Áruházhoz való hozzáféréshez szükséges tanúsítványt. Ezek a szabályok azt tartalmazzák, hogy milyen alkalmazásokat kell előre telepíteni, és akkoriban a Chrome és a Google Keresés kettő volt ezek közül.

Google

A bíróság szerint „nagyrészt megerősíti a Bizottság azon döntését, amely szerint a kereső óriás törvénytelen korlátozásokat vezetett be az Android mobileszközök gyártóira és a mobilhálózat-üzemeltetőkre, hogy megszilárdítsa keresőmotorja erőfölényét”. Azt is kijelenti, hogy 2018-ban az EU-ban az okoseszközök 80%-a Androidos okostelefon volt és a vállalat igyekezett előnyt biztosítani saját alkalmazásainak. A bíróság a következő három korlátozást azonosította, amelyek piaci erőfölénnyel való visszaélésnek minősültek:

  1. A „forgalmazási megállapodások” megkövetelik a mobileszközök gyártóitól, hogy előzetesen telepítsék az általános kereső (Google Keresés) és (Chrome) böngészőalkalmazásokat, hogy engedélyt szerezhessenek a Google Play Áruház használatára.
  2. A „töredezettség elleni megállapodásokat” az OEM-eknek kellett aláírniuk, amelyek alapján a Google Search és a Play Store alkalmazások előzetes telepítéséhez szükséges működési engedélyeket csak akkor lehetett vállalni, ha a gyártó beleegyezik abba, hogy a Google által nem jóváhagyott Android rendszert futtató eszközöket nem értékesíti.
  3. A „bevételmegosztási megállapodások”, amelyekben a Google hirdetési bevételeiből a mobileszközök gyártóinak és az érintett mobilhálózat-üzemeltetőknek adott részesedés odaítélése feltétele volt, hogy egy előre meghatározott eszközportfólióra ne telepítsenek előre konkurens általános keresőszolgáltatást.

A cég fellebbezett a megállapítás ellen, bár az Európai Bíróság egy engedménnyel helybenhagyta azt, a bírságot 4,34 milliárd euróról 4,125 milliárd euróra csökkentették.

A bírság csökkentése a bevételrészesedési megállapodásban szereplő visszaélés megállapításainak részleges megsemmisítéséből ered. A Törvényszék „számos hibát” azonosított itt a Bizottság által alkalmazott „hatékony versenytárs” teszt lényeges változóinak értékelésével kapcsolatban. Ez a teszt azt vizsgálja, hogy egy versenytárs képes-e ugyanazokat a szolgáltatásokat ugyanolyan szinten kínálni, mint a domináns fél. Azonban ez volt az egyetlen csökkentése a bírság összegében és az ítélet minden más szempontját helybenhagyták.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -