- Hirdetés -
()

A Microsoft a hét elején emlékeztette ügyfeleit, hogy az Office 2013 támogatása jövő áprilisban véget ér. Azt tanácsolta nekik, hogy váltsanak egy újabb verzióra, hogy csökkentsék a biztonsági kockázatoknak való kitettségüket.

“Öt év általános támogatás és öt év kiterjesztett támogatás után az Office 2013 verzió 2023. április 11-én éri el a kiterjesztett támogatásának végét. A rögzített életciklusra vonatkozó szabályzat értelmében ezen dátum után az Office 2013 biztonsági frissítései már nem lesznek elérhetők, – mondta a Microsoft az ügyfeleknek.

“Miután az Office 2013 eléri a támogatási időszak végét, a Microsoft nem biztosít új biztonsági frissítéseket. Az Office 2013 további használata 2023 áprilisa után növelheti a szervezet biztonsági kockázatoknak való kitettségét, vagy befolyásolhatja a megfelelőségi kötelezettségek teljesítésének képességét.”

A támogatás végét követően a Microsoft leállítja az Office 2013 licenctulajdonosai számára nyújtott szolgáltatásokat, beleértve a műszaki támogatást, a hibajavításokat és az új problémákhoz kapcsolódó biztonsági javításokat.

Ezenkívül az Office 2013-ügyfeleknek a Microsoft 365-höz való csatlakoztatása teljesítmény- vagy megbízhatósági problémákhoz vezethet.

A régi Office verziót használóknak alapvetően két lehetőségük van.

  • Vagy előfizetnek az Office 365-re, mely többek közt folyamatosan frissülő programokat kínál, viszont havidíjjal rendelkezik.
  • Vagy megvásárolják a hosszan támogatott Office LTSC 2021-es kiadását.

Továbbá alternatíva lehet egy nyílt forrású Office alternatívára való váltás, mint például a LibreOffice. Ezen kívül megoldás lehet a Microsoft Office ingyenes, web alapú verziója. Ezek szinte teljesen lefedik a Microsoft Office funkcióit.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -