- Hirdetés -
()

Március 19-én hozták nyilvánosságra a Strategy Analytics piackutató ügynökség 2020. februári globális okostelefon-piaci jelentését, amely azt mutatja, hogy a Xiaomi februárban először előzte meg a Huaweit a szállítások és az értékesítés szempontjából, ezzel a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártójává vált.

A jelentés azt mutatja, hogy az új koronavírus-járvány hatására az okostelefonok globális szállítása ez év februárjában 38%-kal estek vissza az előző év azonos időszakához képest (62 millió egységre). Az értékesítés pedig 39%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest (65 millió egységre).

Konkrétan a Samsung 13%-ot, illetve 17%-ot esett a globális szállításokban és az eladásokban, de továbbra is az első helyen áll.

Az Apple maradt második, bár őket is súlyosan érintette a csökkenés. A szállítás 27%-kal, az értékesítés 39%-kal csökkent.

A Xiaomi számai februárban a szállítmányok és az értékesítés tekintetében is meghaladták a Huaweit, így a harmadik helyre ugrott. Ennek oka elsősorban az, hogy az online értékesítést kevésbé érinti a járvány, mint az offline fizikai áruházakat. A Xiaomi februári szállításai 32%-kal, az értékesítései 29%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest.

A Huawei a szállítások és az értékesítés szempontjából is a negyedik helyre esett vissza. A Huawei februári szállításai 69%-kal, az értékesítés pedig 60%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor a gyártó 4G készletének kimaradása szintén negatívan befolyásolta a februári eladásokat.

Az OPPO februári szállításai és értékesítései egyaránt az ötödik helyre voltak elegendőek, 49%-kos és 52%-kos csökkenés mellett, a vivo a hatodik (54% / 50%).

A Top 10-es listán szerepel még a Lenovo-Motorola, LG és a Realme is.

Természetesen léteznek egyéb felmérések is, ahol némileg jobban áll a Huawei, de az tagadhatatlan, hogy 2020 nem az ő évük lesz. Bízzunk a zavartalan ellátásban, a vírus sikeres leküzdésében, és a gazdaság gyors regenerációjában.

Forrás

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -