- Hirdetés -
()

Napok kérdése és vége a 2017-es évnek, a Xiaomi egy újabb eseményekben és eredményekben gazdag évet tudhat maga mögött. Mint mindig, most is a rajongók érdemlik a legnagyobb köszönetet, hogy idén is hűen támogatták a céget, még ha néha nagyon nem értettünk egyet velük. Nézzük mi volt a 2017-es év 12 legnagyobb eseménye a vállalat számára.

  1. A Xiaomi bejelentette az első saját chipjét, a Surge S1-et

Február 28. volt az egyik mérföldkő a Xiaomi életében, bejelentették saját SoC megoldásukat, a Surge S1 processzort. Ezzel belépett abba a szűk körbe, ahol a gyártók nem külső megoldásokkal, hanem sajátjukkal próbálnak jobb teljesítményt és hatékonyságot kínálni a felhasználóknak. A Xiaomi a negyedik cég ebben a családban aki saját készüléküket, a Xiaomi Mi5c-t saját lapkakészlettel kínálja.

2. Bemutatták a 7 év töretlen fejlesztésük csúcsát, az Mi6-ot

A 7 éves kutatás és fejlesztés csúcspontja itt van! Ismerd meg az Mi6-ot, a legújabb zászlóshajónkat a Qualcomm új generációs Snapdragon 835 processzorával. Az Mi6 az első olyan eszköz, amely a 10nm FinFET technológiára épülő Snapdragon 835-el szerelt készülék Kínába. Pontosan kialakított, mint egy óra, az Mi6 tökéletesen illeszkedik tenyeredbe a négy oldalt 3D hajlított üveggel és rozsdamentes acél kerettel. Optikai zoomos kettős fényképezőgép, amely tisztább képet készít a távoli tárgyakról és portréfelvételeket kínál páratlan háttér elmosással.

3. A Xiaomi és a Nokia Sign üzleti együttműködése és szabadalmi megállapodásai

A Nokia és a Xiaomi bejelentették, hogy aláírták az üzleti együttműködési megállapodást és a többéves szabadalmi megállapodást, köztük egy cross-licenszet minden egyes mobiltelefon-standard alapvető szabadalmára. A tranzakció részeként a Xiaomi szintén megszerezte a Nokia szabadalmi eszközeit, de a Xiaomi rendelkezik saját szabadalmi portfólióval is. Több mint 16 000 szabadalmat igényelt a hét éve alatt és 4.806-ot kapott, ezek közül 2.407 tengerentúli.

4. Xiaomi 23,2 millió okostelefont szállított a második negyedévben és csatlakozott az első 5 gyártóhoz

A Strategy Analytics legújabb kutatásai szerint a globális okostelefon-szállítások 6 százalékkal nőttek évente, hogy elérjék a 360 millió darabot 2017 második negyedévében. A Samsung 22 százalékos globális okostelefon-piaci részesedéssel az első helyen állt, míg az Apple 11 százalékos részesedést ért el. A Xiaomi évente 58 százalékkal emelkedett, és egy év alatt először csatlakozott az első öt gyártóhoz. “23,16M-os okostelefonokat szállítottunk 2017 második negyedévében! Ez negyedéves smartphone-szállítmányaink számára rekordot jelent, jelezve, hogy visszatérünk a gyors növekedéshez.”

A mai napig egyetlen más okostelefon-vállalat sem tudta folytatni a növekedést az értékesítés visszaesése után, kivéve a Xiaomi-t. Három kulcsfontosságú területre összpontosítottak: a technológiai innováció, az új kiskereskedelmi modell, az online és az offline integráció, valamint a robbanásszerű globális növekedés folytonos törekvése.

5. Xiaomi bemutatja a MIUI 9-et Kínában, Mi 5X és Mi AI hangszórót

Xiaomi társalapítója, Hong Feng akkor bemutatta, hogy a MIUI több mint 280 millió felhasználóhoz jutott el a világ 142 országában és régiójában és a MIUI 9-et, a legújabb frissítést a népszerű Android-alapú operációs rendszerhez, amely most sokkal gyorsabb felhasználói élményt nyújt. Széles változások történtek a motorháztető alatt, ami gyorsabb és simább felhasználói élményt eredményez, például olyan egyszerű feladatok elvégzése, mint az alkalmazások indítása még gyorsabb, ezen kívül számos új funkciót vezettek be.

6. A Xiaomi új rekordot állít fel: több mint 10 millió okostelefon értékesítése egyetlen hónapban!

Korábban a Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun bejelentette, hogy a Xiaomi 2017 második negyedévében 23,16 millió okostelefont szállított, ami 70 százalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest, ami viszont rekordot jelent a Xiaomi negyedéves okostelefon eladásaihoz képest. Szeptemberben a Xiaomi a legnagyobb rekordot állította be és szeptemberben több mint 10 millió okostelefont értékesített! Ez a teljesítmény a növekedésük egyik legfőbb pontját jelenti – két év belső újra-kalibrálás után a Xiaomi ismét gyors növekedési pályára lép.

7. A Xiaominak óriási lépés, bemutatja a Mi A1-t a Google-val, az Android One családban

Az Mi A1 újdonságnak számít a Google Android One programjában, amely kettős kamerával és prémium formatervezéssel rendelkezik. Az Mi A1-en alap Android fut, hogy kiváló minőségű, a Google által tervezett szoftver-élményt nyújtson, hangsúlyozva a Xiaomi azon elkötelezettségét, hogy több lehetőséget kínál a felhasználók számára.

“A következő lépés az Android One-al, hogy partnereinkkel együtt dolgozunk szerte a világon és magas színvonalú Android-eszközöket hozunk létre több fogyasztó számára” – mondta Jamie Rosenberg, a Google, az Android és a Google Play üzleti és operációs igazgatója. “Az Mi A1 kiváló minőségű eszköztárral rendelkezik, egyszerű és tiszta Android-élménnyel, a Google legjobb tulajdonságaival, valamint a jövőbeni szoftverek és biztonsági frissítések iránti elkötelezettséggel. Örülünk, hogy üdvözölhetjük a Xiaomi-t és a Mi A1-t az Android One családban.”

8. Xiaomi új kiskereskedelmi mérföldkő: A világ első zászlóshajó Mi Home üzlete megnyílik Kínában

Egyedülálló értékesítési modelljével, e-kereskedelmi platformjával és logisztikai rendszerével integrálva a Xiaomi bemutatott egy teljesen új ökoszisztémát, amelyet soha nem látott az üzletben. Ez egy teljesen új módja a marketingnek, amely még mindig időt vesz igénybe ahhoz, hogy a piac teljes mértékben megértse. Miután az internetes értékesítés Kínában úttörő szerepet töltött be, hogy elérje az okostelefonok piacának legmagasabb szintjét, a Xiaomi mostantól az internetes plusz és az új kiskereskedelmi stratégiákkal foglalkozik.

9. Mi Singles Day eladások: 2,46 milliárd Yuan, Top Okostelefon eladó öt éven át!

A Xiaomi idén eltörölte a korábbi rekordokat a Tmall-en, a teljes bevétel 2,46 milliárd RMB volt! Az ötödik egymást követő évben, az eladott egységek tekintetében is a legjobb okostelefon társaságként alakultak ki. Tény, hogy a Xiaomi a Tmall-ban eladott 10 legjobb okostelefon közül négyet tudhat magáénak. “A mi internetes termékeink is rendkívül népszerűek voltak és segítséget nyújtottak számunkra az intelligens eszközök kategóriájában a harmadik egymást követő évben a vezető pozíció megszerzéséhez, és a TV-eladások terén is az első helyen állunk.”

10. IDC jelentés: Xiaomi jelenleg az első számú okostelefon márka Indiában!

A Xiaomi India bejelentette, hogy első ízben több mint 9,2 millió okostelefont szállított az országban 2017 harmadik negyedévében. 2014-ben 100 000 okostelefont szállított negyedévente, 2015 harmadik negyedévében pedig 3 millióval haladta meg az 1 milliót, és most már 2017 harmadik negyedévében először 9 millió darabot ért el, mondta Manu Jain, a Xiaomi India csoport alelnöke és ügyvezető igazgatója.

11. A Xiaomi az okos eszközök világ legfontosabb szállítója az IoT platform számára

2017. november 28-án Xiaomi megtartotta első 2017-es MIDC Xiaomi IoT fejlesztői konferenciáját Pekingben. Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója megosztotta az IoT platform néhány észrevehető eredményét. Örülünk, hogy a Baidu Lu Qi vezérigazgatója és az innováció vezetője, Olivia Qiu a Philips Lighting-tól részt vett ezen a konferencián.

12. Mi MIX és Mi MIX 2 hozzáadva a Centre Pompidou világhírű gyűjteményéhez

Annyira izgatottak vagyunk, hogy a Mi MIX és a Mi MIX 2 épp most került be a Center Pompidou, a világ egyik legnépszerűbb művészeti múzeuma világhírű gyűjteményébe. Ez az első alkalom, hogy egy kínai szórakoztatóelektronikai terméket adtak a múzeum gyűjteményébe és bemutatja a Xiaomi-t az újragondolt design és az innováció terén. A Mi MIX-et az idei év elején felvették a Finn Nemzeti Design Múzeum gyűjteményébe is.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -