web analytics
KezdőlapHírek11%-kal csökkentek a mobil eladások 2022 első negyedévében

11%-kal csökkentek a mobil eladások 2022 első negyedévében

A Canalys adatügynökség ma közzétette a globális mobiltelefon piaci jelentését, 2022 első negyedévére vonatkozóan. A rossz gazdasági feltételek miatt, a globális okostelefon szállítások 11%-kal estek vissza. A Samsung legyőzte az Apple-t és visszaszerezte az első számú piaci részesedést, a Xiaomi továbbra is csak a harmadik.

11%-kal csökkent eladások
A globális okostelefon szállítások 11%-kal estek vissza a kedvezőtlen gazdasági feltételek és a szezonálisan alacsony kereslet miatt, 2022 első negyedévében. A Samsung 24 százalékos részesedéssel vezeti a piacot, szemben a 2021 negyedik negyedévi 19 százalékkal, mivel a beszállítók 2022-ben finomítják termékportfóliójukat. Az Apple a második helyen végzett szilárd első negyedéves eredménnyel, az iPhone 13 termékcsalád iránti növekvő kereslet miatt. A Xiaomi továbbra is a harmadik helyen áll a Redmi Note sorozat kiváló teljesítményének köszönhetően. Az első öt helyet az OPPO (beleértve a OnePlust is) és a vivo zárta 10, illetve 8 százalékos részesedéssel.

11 %-kal csökkent eladások

Sanyam Chaurasia, a Canalys elemzője

“A globális piacokon fenyegető bizonytalanság ellenére, a vezető gyártók felgyorsították növekedésüket azáltal, hogy 2022-re bővítették eszközportfóliójukat” – mondta Sanyam Chaurasia, a Canalys elemzője. “Miközben az iPhone 13 sorozat továbbra is kielégíti a fogyasztói keresletet, a márciusban bemutatott új iPhone SE az Apple fontos középkategóriás hajtóereje. Az elődjéhez hasonló árfekvés mellett továbbfejlesztett lapkakészletet és jobb akkumulátor teljesítményt kínál, valamint hozzáadja az 5G-kapcsolatot, amelyet a szolgáltatói csatornák megkövetelnek. Ezzel egyidejűleg a Samsung felpörgette népszerű A sorozatának gyártását, hogy agresszíven versenyezzen a közepes és alsó kategóriás szegmensben, miközben frissítette 2022-es portfólióját, beleértve a Galaxy S22 sorozat zászlóshajóját is. Míg a kínai beszállítók továbbra is alacsony kínálati korlátokkal küzdenek…”

Canalys mobilitási alelnöke, Nicole Peng

„Az okostelefonok globális piacát visszatartotta a rendezetlen üzleti környezet az első negyedévben” – mondta a Canalys mobilitási alelnöke, Nicole Peng. “A piacokon megugrott a COVID-19-es esetek száma az Omicron-változat miatt. Bár a minimális kórházi kezelés és a magas oltási arány segített a fogyasztói aktivitás gyors normalizálásában. A szállítóknak fel kell készülniük arra, hogy gyorsan reagáljanak a felmerülő lehetőségekre és kockázatokra, miközben a hosszú távú stratégiai terveikre összpontosítanak. A jó hír az, hogy a fájdalmas alkatrészhiány a vártnál hamarabb javulhat, ami minden bizonnyal segít enyhíteni a költségnyomást.”

Szabó Kornél
Szabó Kornélhttps://helloxiaomi.hu/
2013 óta foglalkozok a Xiaomi termékeivel, először a MIUI rendszerrel ismerkedtem meg és teremtettem meg a rajongói bázist, a MIUI fórumon. 2017 óta írom a cikkeket a Hello Xiaomi hírportálra, ami mára, az ország legnagyobb Xiaomi márkával foglalkozó oldala lett.
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
- Hirdetés -spot_img

Legújabb cikkek

spot_img