10 Gyakran feltett kérdés és válasz a MIUI 9-ről

13859
- Hirdetés -
()

Kedves MIUI Rajongók!
Hosszú várakozás (és béta tesztelés) után végre megérkezett a MIUI 9 a legtöbb Xiaomi telefonra. Fogadok, hogy sokan még nem kaptátok meg, vagy épp nem tetszik valami miatt a MIUI 9. Most szeretnék tisztázni pár dolgot, ezért a 10 leggyakoribb  -fórumokban feltett – kérdésre válaszolnék.
Kezdjünk bele!

1. Miért nem kapja meg a készülék a MIUI 9 frissítést?
A kép illusztráció!

Nos, ezt a kérdést mindenhol (Facebook csoport, fórum…) kérdezik. A válasz az, hogy a MIUI 9 frissítést minden készülékre egyesével küldi ki a szerver. Ez egy áldás a felhasználók számára, mert a frissítéseket a belső csapat nagyon gondosan teszteli, mielőtt kiadja a felhasználókat. A csapat azon dolgozik, hogy megtalálja a nagyobb hibákat és megpróbálja megoldani, mielőtt a frissítést megkapnád. Tehát ha még nem kaptad meg a frissítést, az azt jelenti, hogy a csapat dolgozik rajta, a Stabil ROM és a Béta ROM is hamarosan megjelennek a legtöbb eszközön. Idő kell a fejlesztőknek, mire minden SoC-hoz elkészítik a megfelelő verziót.

2. Miért nincs osztott képernyő a készülékemen?

Ha Android 7.0 Nougat-nál régebbi főverziód van, akkor nem is lesz.
Sajnos, az osztott képernyő MIUI-ban nem adaptálható külön, Android 6.0 MM, vagy korábbi főverziókkal működő eszköz számára nem lesz elérhető!

3. Miért nem támogatott az alkalmazásikon animáció számos alkalmazás esetén?
Ez egy új funkció a MIUI 9-ben, és az alkalmazások nagy része nem támogatja ezt, mert több időt igényel a fejlesztők részéről ezek elkészítése az alkalmazáshoz. Számos alkalmazáshoz várható még a jövőben. (A MIUIHU felhasználók kivételes helyzetben vannak, mert a magyar csapat kibővítette az animált alkalmazások számát)

4. Miért nincs friss  Android verzió a legújabb MIUI 9-cel?

A fejlesztők célja az, hogy minden Xiaomi telefont a legfrissebb Android verzióval lássák el, de az eszközök optimalizálása a MIUI-val időbe telik, vagy nem lehetséges. Sok esetben a processzorgyártó (Qualcomm, MediaTek) nem támogatja a legújabb Android verziót.
A tesztelést néhány eszközön végzik.

5. Hogyan hozhatok létre új üres oldalt, vagy adhatok meg másik kezdőképernyőt? 
Új üres oldal, vagy kezdőképernyő hozzáadás nem lehetséges a MIUI 9-ben, hogy fölöslegesen ne okozzon plusz memóriahasználatot, és a rendszer pörgős maradhasson. Új alkalmazás telepítése vagy egy alkalmazás másik üres oldalra való húzása automatikusan új ablakot vagy képernyőt ad hozzá.
Megjegyzés: Tudnak hibákról más témák esetén, de az alapértelmezett téma tökéletesen használható.

6. Miért távolították el az alkalmazások automatikus összerendezését?
Mert a ritkán használt funkciókat a jobb optimalizáció érdekében eltávolították. A MIUI 9 csökkenti a rendszerterhelést a nem használt funkciók eltávolításával. Ezért a MIUI 9 villámgyorsan működik.

7. Miért tűntek el a témák egyes régiókban vagy országokban? 
Tudod miért? Mert egyes országokban a szerzői jogok fontosak, így a témák belső alkalmazásai nem engedélyezettek egyes országokban vagy régiókban. Például a csengőhangok, háttérképek stb. A megfelelő országokra vonatkozó szerzői jogok szükségesek. E jogi problémák miatt az egyes témákhoz tartozó alkalmazások eltávolításra kerültek. Ha azonban módosítod a fiókodat (másik országot adsz meg), akkor visszakaphatod. Ezt hazánkban sokan észre sem vehették.

8. Miért távolították el a valós idejű monitorozást a zárképernyő töltés jelzőjéből? 
Ahogyan azt a 6. pontban írtam a “Shake to arrange” szolgáltatással kapcsolatban, a kevesebb használat miatt eltávolították ezt is.

9. Miért nem kereshetek képeket a galériában?

Működik, csak kicsit összetettet. Ha az adott személyt megjelölöd, akkor a szerver összegyűjti a róla szóló képeket. A helyszínt viszont kínaiul címkézi meg, amelyiken van Geotag. A címkék esetén ugyanez, felismeri mi van a képen, csak kínai nevet ad hozzá. A képek alatt ott lesz a felirat (pl.: bankkártya, autó, fájl, digitális, élelmiszer, szórakozás, kutya, sör…)

10. Hogyan lehet letiltani, vagy elrejteni a Gyorskártya alkalmazást?

Nos, ez nem lehetséges a Global ROM-ban, de lehetséges, hogy a Kínai és a MIUIHU ROM-ban kikapcsolható. Csak menj a “Kezdőképernyő és feladatkezelő” beállításokhoz, és keresd a “Gyorskártya bekapcsolása” opciót, hogy ki tudd kapcsolni.

Remélem tudtam segíteni! Ne feledjétek, MIUI ügyben keressétek a miui.hu Főrumot!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -

4 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nagyon hasznos kis cikk, de nem kaptam választ egy kérdésre, ami miatt elolvastam.
  Épp egy Redmi 4x vásárlása előtt állok és egy adott online kereskedőnél (geekbuying.com) azt látom, hogy ugyanazt a hardver kiépítettségű (3/32GB-os) készüléket kétféle operációs rendszerrel árulják, de nem tudom mi a különbség a kettő között:
  1. Official Global MIUI 8 Version
  2. Official Global ROM (+2000 Ft-ért)
  Köszi előre is.

 2. Kedves nkarpi!

  Ez rejtély előttünk is, ezt jobb lenne tőlük megkérdezni. MIUI8 rendszer már nincs több mint fél éve, nagyon el lehetnek maradva, valószínűleg a MIUI9-at akarják pénzért kínálni. Ha kiderül a válaszukból mit takar, nyugodtan keresse fel a fórumot, ahol szakemberek segítenek eldönteni a kérdést, hogy megéri e azt a 2000 forintot, vagy otthon mindenki ingyen megcsinálja magának.