- Hirdetés -
()

Kedves MIUI Rajongók!
Hosszú várakozás (és béta tesztelés) után végre megérkezett a MIUI 9 a legtöbb Xiaomi telefonra. Fogadok, hogy sokan még nem kaptátok meg, vagy épp nem tetszik valami miatt a MIUI 9. Most szeretnék tisztázni pár dolgot, ezért a 10 leggyakoribb  -fórumokban feltett – kérdésre válaszolnék.
Kezdjünk bele!

1. Miért nem kapja meg a készülék a MIUI 9 frissítést?
A kép illusztráció!

Nos, ezt a kérdést mindenhol (Facebook csoport, fórum…) kérdezik. A válasz az, hogy a MIUI 9 frissítést minden készülékre egyesével küldi ki a szerver. Ez egy áldás a felhasználók számára, mert a frissítéseket a belső csapat nagyon gondosan teszteli, mielőtt kiadja a felhasználókat. A csapat azon dolgozik, hogy megtalálja a nagyobb hibákat és megpróbálja megoldani, mielőtt a frissítést megkapnád. Tehát ha még nem kaptad meg a frissítést, az azt jelenti, hogy a csapat dolgozik rajta, a Stabil ROM és a Béta ROM is hamarosan megjelennek a legtöbb eszközön. Idő kell a fejlesztőknek, mire minden SoC-hoz elkészítik a megfelelő verziót.

2. Miért nincs osztott képernyő a készülékemen?

Ha Android 7.0 Nougat-nál régebbi főverziód van, akkor nem is lesz.
Sajnos, az osztott képernyő MIUI-ban nem adaptálható külön, Android 6.0 MM, vagy korábbi főverziókkal működő eszköz számára nem lesz elérhető!

3. Miért nem támogatott az alkalmazásikon animáció számos alkalmazás esetén?
Ez egy új funkció a MIUI 9-ben, és az alkalmazások nagy része nem támogatja ezt, mert több időt igényel a fejlesztők részéről ezek elkészítése az alkalmazáshoz. Számos alkalmazáshoz várható még a jövőben. (A MIUIHU felhasználók kivételes helyzetben vannak, mert a magyar csapat kibővítette az animált alkalmazások számát)

4. Miért nincs friss  Android verzió a legújabb MIUI 9-cel?

A fejlesztők célja az, hogy minden Xiaomi telefont a legfrissebb Android verzióval lássák el, de az eszközök optimalizálása a MIUI-val időbe telik, vagy nem lehetséges. Sok esetben a processzorgyártó (Qualcomm, MediaTek) nem támogatja a legújabb Android verziót.
A tesztelést néhány eszközön végzik.

5. Hogyan hozhatok létre új üres oldalt, vagy adhatok meg másik kezdőképernyőt? 
Új üres oldal, vagy kezdőképernyő hozzáadás nem lehetséges a MIUI 9-ben, hogy fölöslegesen ne okozzon plusz memóriahasználatot, és a rendszer pörgős maradhasson. Új alkalmazás telepítése vagy egy alkalmazás másik üres oldalra való húzása automatikusan új ablakot vagy képernyőt ad hozzá.
Megjegyzés: Tudnak hibákról más témák esetén, de az alapértelmezett téma tökéletesen használható.

6. Miért távolították el az alkalmazások automatikus összerendezését?
Mert a ritkán használt funkciókat a jobb optimalizáció érdekében eltávolították. A MIUI 9 csökkenti a rendszerterhelést a nem használt funkciók eltávolításával. Ezért a MIUI 9 villámgyorsan működik.

7. Miért tűntek el a témák egyes régiókban vagy országokban? 
Tudod miért? Mert egyes országokban a szerzői jogok fontosak, így a témák belső alkalmazásai nem engedélyezettek egyes országokban vagy régiókban. Például a csengőhangok, háttérképek stb. A megfelelő országokra vonatkozó szerzői jogok szükségesek. E jogi problémák miatt az egyes témákhoz tartozó alkalmazások eltávolításra kerültek. Ha azonban módosítod a fiókodat (másik országot adsz meg), akkor visszakaphatod. Ezt hazánkban sokan észre sem vehették.

8. Miért távolították el a valós idejű monitorozást a zárképernyő töltés jelzőjéből? 
Ahogyan azt a 6. pontban írtam a “Shake to arrange” szolgáltatással kapcsolatban, a kevesebb használat miatt eltávolították ezt is.

9. Miért nem kereshetek képeket a galériában?

Működik, csak kicsit összetettet. Ha az adott személyt megjelölöd, akkor a szerver összegyűjti a róla szóló képeket. A helyszínt viszont kínaiul címkézi meg, amelyiken van Geotag. A címkék esetén ugyanez, felismeri mi van a képen, csak kínai nevet ad hozzá. A képek alatt ott lesz a felirat (pl.: bankkártya, autó, fájl, digitális, élelmiszer, szórakozás, kutya, sör…)

10. Hogyan lehet letiltani, vagy elrejteni a Gyorskártya alkalmazást?

Nos, ez nem lehetséges a Global ROM-ban, de lehetséges, hogy a Kínai és a MIUIHU ROM-ban kikapcsolható. Csak menj a “Kezdőképernyő és feladatkezelő” beállításokhoz, és keresd a “Gyorskártya bekapcsolása” opciót, hogy ki tudd kapcsolni.

Remélem tudtam segíteni! Ne feledjétek, MIUI ügyben keressétek a miui.hu Főrumot!

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Szavazatok száma:

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Mivel hasznosnak találtad ezt a bejegyzést...

Kövess minket a közösségi médiában!

Sajnáljuk, hogy ez a bejegyzés nem volt hasznos az Ön számára!

Javítsuk ezt a bejegyzést!

Mondja el, hogyan javíthatnánk ezt a bejegyzést?

- Hirdetés -