A súlyunk nem mindig az a barátságos érték amit mindig meg akarunk tudni. Pláne nem azt, mennyi zsír van rajtunk, vagy egy program hidegen közölje, hogy valami nincs rendben és kioktasson, mit kellene csinálnunk. A Xiaomi Smart Scale 2 pont ezt csinálja. Leméri a súlyunkat, testtömeg-indexet számol, zsír mennyiséget, izomzatot, csontozatot, víz százalék… kell ez nekem?

A Xiaomi mérlegek között ez a második a sorban, az első egy szép üveg, súly mérésre alkalmas személyi mérleg volt. Tudása kimerült ebben, lemérte a súlyod, a megadott magassággal meg kiszámolta a Mi Fit a BMI értékét.

Ehhez képest az új, okosabb verzió, hogy úgy mondjam, elég puritán. Jöjjön a Xiaomi Smart Scale e!

A messziről jött doboz kicsit megviselt, de remekül ellátta a rászabott feladatot, épségben elhozta nekünk a mérleget. Két oldalán a mérleg képe látható, szélén egy kis házikó-házikó-tikláb, ami valószínűleg a termék adatai.

Azért az remekül kiolvasható, hogy Android 4.4 és iOS 8.0 rendszerek felett tud csak telefonunkhoz csatlakozni és 4 darab AAA elemre van szükség a működtetéshez.

A dobozt kibontva fellélegezve konstatáljuk, hogy erős, kemény karton tartja fogságban a mérleget, így bírta ki a pár ezer kilométer utat.

A dobozból kivéve a kis karton dobozban találjuk meg a mérleg leírását és a mellékelt négy darab AAA elemet. A mérleget két oldalról kemény karton fogja közre.

Íme a 4 ismeretlen márkájú AAA elem. Lehetett volna akár Xiaomi is…

Az elemek behelyezése nem nehezebb, mint bármelyik más elektromos kütyübe, fordítsuk meg és a készülék alján található kis ajtót nyissuk fel. Az elemek helyes behelyezése végtelenül egyszerű, a lapos felét a rúgós feléhez rakjuk és a rugó ellenében behelyezzük. Ha mind a négy a helyén van, csukjuk le az ajtót és készen vagyunk, működik a mérleg.

Már csak pár lépés van, hogy a kínzó valósággal szembesüljünk és kiderüljön, hogy áll a testünk zsír, víz, izom tartalma. Ha még nem lenne, töltsük le a Play áruházból a Mi Fit alkalmazást. A Mi Fit használatához jó ha van egy Mi fiókunk, ami elengedhetetlen a Xiaomi kütyükhöz. Ha fent a Mi fit és bejelentkeztünk a Mi fiókba, nincs más teendőnk, mint párosítani a mérleget.

Nyissuk meg a Mi fit alkalmazást.

Bökjünk a Profil menüpontra jobbra lent.

A következő oldalon bökjünk az “+ Eszköz hozzáadása” sorra.

Válasszuk ki a Mérleg / Testösszetétel mérleg eszközt

Ha elfogadjuk, hogy a fenti összes adat bekerüljön a Mi fiókunkba és persze megtudjuk a rideg valóságot, akkor bökjünk az Elfogadás gombra.

Lépjünk rá a mérlegre, hogy rögzítse az első mért adatot és hozzáadja a Fiókunkhoz a kezdő súlyunkat a párosításhoz.

 

Ha a párosítás sikeres, máris láthatjuk mérlegünk állapotát, Firmware verziót, BT címét. Ha netán többször állnák a mérlegre a Mi fit összesíteni tudja az egymás utáni méréseket.

A További információra bökve egy kis útmutatót kapunk a mérleg használatához.

 

Ha mindennel készen vagyunk és birtokba vettük a mérleget, profilunkban ne felejtsük el beállítani az alapadatainkat a pontosabb mérések érdekében. A főoldalon láthatjuk az összesített adatainkat, a testsúlyt, össz pontszámot, testzsír százalékot, izomzatunk tömegét és testvíz százalékunkat.

A Test pontszámra bökve a mérleg által számított összes adatot megcsodálhatjuk. A Mi Fit a mért adatokhoz mérten ellát tanácsokkal, hogy legyen ideálisabb a testünk.

A Mérleg használatához elengedhetetlen a Mi fit alkalmazás, csak akkor szinkronizál, ha fut az alkalmazás és a Bluetooth be van kapcsolva. A mérési eredmények gyorsak és helyesek, bár a fenti képeken egy Adonisz testű izompacsirta értékei lennének láthatóak, valami gond akadhatott! 😀 MiBand 2 karkötővel párosítva remek társ lehet mindenkinek, főleg ha sportolóról van szó, de átlag embereknek is nagyon hasznos.

Műszaki adatok

Android 4.4 / iOS 8.0 vagy magasabb verzió
Bluetooth 4.0 támogatás
Mérési tartomány: 5 – 150 kg
Súlyegység: jin / kg / lb
Mérlegelosztó szelep: 50g
Anyag: ABS
Működési hőmérséklet: 0 – 40 ° C
Csak 14,75 mm vastag
Valós idejű adatok feltöltése
Rejtett LED kijelző
Fejlett BIA technológia
304L rozsdamentes acél elektróda
Xiaomi Mi Fit APP-vel használható

Az új Xiaomi okosmérleg elérhető a Xiaomishop webáruházában 16.900 Ft áron.

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem ismerem a postíró testfelépítését és nemét, de ez a 41%-os testzsír kamunak tűnik. (20% fölött már elhízott az ember, 25 fölött súlyosan elhízott, ha férfiról van szó. Nők esetében 35% fölött kezdőik a krónikus elghízás. Csak viszonyítás képen mondom.) Ezek a mérlegek baromi pontatlanok (használhatatlanok) ilyenben, súlyt mérni meg jó a 3000 forintos is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ