Egy héttel a Xiaomi Mi MIX 2 hivatalos bejelentése előtt napi szinten jönnek az újabb szivárgások, pletykák.

Ezt az okostelefont is Philippe Starck tervezte. Ez azt jelenti, szintén egy álomszép telefon kapunk. Ellentétben a későbbi olcsó klónokkal, a MIX valóban a minőséget, és eleganciát képviseli. A (majdnem) káva nélküli kijelző, a kerámia burkolat, és a rengetek innovatív megoldás (mint a kerámia piezoelektromos rezegtetésével megoldott beszédhangszóró és ultrahangos közelségérzékelő) tette egyedivé. Ezeket az új megoldásokat kitörő örömmel fogadták a sajtó munkatársai, és a későbbi tulajdonosok. A gyártó továbbra is az új technológiák alkalmazását tartja fontosnak, ezt szeptember 11-én Mi is láthatjuk majd.

Most három újabb hírrel szolgálhatunk:

Kijelző
Az új csúcskészülék egyik legfontosabb eleme egyértelműen a káva nélküli kijelző, melyre legalább annyira kíváncsiak vagyunk, akár az előd, a 2016-os Mi MIX esetében.
Most a telefont sejtető kisvideók az látható, hogy a Mi MIX 2 kijelzője jobban kitölti az előlapot. A kijelző és a készülékház aránya valóban sokkal jobb, mint a tavalyi modell esetében.
A jelenlegi modell egy 6,4 hüvelykes kijelzővel, 91,3% -os képernyő arány rendelkezik. A Philippe Starck által publikált Facebook videóban szemlélteti a telefon végleges megjelenését. Tudatja, hogy a képernyő mérete 6 hüvelykre csökken.
A  Weibo-ról kikerült egy kép, amely megmutatja a különbséget a két telefon kijelzője között.

Amint azt a fenti kép is mutatja, a második MIX alsó kávái sokkal kisebbek, és ennek köszönhetően a telefon mérete is kisebb, mint a 2016-os Mi MIX. Az első generáció nagyobb alsó káváin helyezték el az elülső kamerát. Ezúttal a káva kisebb, így a képernyő jobban kitölti az elülső oldalt. Az oldalsó keret változatlan, akár az előző generációnál.
A sarkok is lekerekítettek. Az eredeti modell kevésbé lekerekített sarkokkal rendelkezik. Ezért az új modell jobb ergonómiát biztosít majd.

A kiszivárgott fotó azt bizonyítja, hogy a képernyőarány sokat javult. Akár 95% is lehet. Még a Samsung Galaxy S8 sem tudna versenyezni vele ilyen téren, mert annak a képernyő-ház arány 83,6% -a.

Megvillantott doboz

Pár napja kering egy fotó a Xiaomi Mi MIX 2 dobozának aktuális formájáról. Négyzet alakú design és textúra, amely egy prémium telefon érzetét kelti.
Ma Lei Jun újabb fotót közölt a telefon csomagolásáról. És bár “Xiaomi Mi MIX 2 Kicsomagoló” -nak nevezte el, nem számíthattunk arra, hogy megmutatja a tényleges telefont, csak a nyitott dobozt.

Továbbfejlesztett kamera

Kevin Wang, egy népszerű blogger érdekes képet készített a “láthatatlan” Xiaomi Mi MIX 2-vel a kezében. Sokan kezdték vitatni, mit akarnak mondani ezzel a mozdulattal. Két ötletük támadt. Először is meg akarta mutatnia a kezével, hogy nincsenek határok. A Mi rajongói második csoportja azonban úgy gondolja, hogy meg szeretné mutatni a közelgő készülék jobb fotós képességét. Láthattuk a hátsó burkolat vízjeles fotóját. De nem derült ki, hogy a Mi MIX 2 kettős kamerát használ-e vagy sem. Azonban biztosra vehető – ez a készülék egy továbbfejlesztett fényképezőgéppel fog rendelkezni. Úgy legyen!

Végül továbbra sem tisztázott, hogy a termelési kapacitás érdekében áttérnek a fémház használatára – a kerámia helyett Xiaomi Mi MIX 2-nél -, vagy marad exkluzívként a kerámia változat is. Ráadásul a fémtest ellenállóbb a leejtéssel szemben.
Ami a hardvert és az árképzést illeti, marad a Snapdragon 835 chip (a korábbi 836-öt ma cáfolták a Qualcomm-nál), 6/8GB RAM-ot kaphat, 128/256GB háttértárolót, és adóterhekkel kb. 200e/250e forintért (612/765 dollár) várható kiszereltségtől függően.
Nem lesz olcsó, de a minőség mindenkit kárpótolhat.